Hoogeveen staat in het teken van Fietsfestival Drenthe en Roll On ‘Het wordt mooi fietsweer’

HOOGEVEEN - Hoogeveen staat komend weekend in het teken van de Roll On en het Fietsfestival Drenthe. Op vrijdag 30 augustus vindt de Roll On vanaf MFC De Magneet plaats en op zaterdag 31 augustus gaat het Fietsfestival Drenthe bij Tourist info Hoogeveen van start. De organisatie is druk doende de laatste puntjes op de i te zetten en hoopt op veel deelnemers. De weersvoorspellingen voor vrijdag en zaterdag zijn goed met rond de twintig graden en droog. ,,Fantastisch fietsweer dus,â?? zegt één van de organisatoren Tom Thomas.

Na maandenlange voorbereiding is het vrijdag en zaterdag dan zover. De derde editie van het Fietsfestival Drenthe en de eerste editie van Roll On vinden dan plaats. Het bestuur van het Fietsfestival Drenthe bestaat uit Hilda Slot, Nathasja Vogel, Sjon Kleine, Gradus van Goor, Gert van Eck en Tom Thomas. Het Roll On festival start en finisht op 30 augustus bij MFC De Magneet in Krakeel tussen 13.00 en 13.30 uur. Het Fietsfestival Drenthe op zaterdag 31 augustus start bij Tourist Info Hoogeveen (De Tamboer) tussen 09.00 en 11.00 uur. De finish is bij café De Lijst (tegenover De Tamboer en het ANWB kantoor).

Fietsfestival
Tom Thomas verwacht dat tenminste 600 personen gaan mee fietsen met het Fietsfestival Drenthe. ,,Dat is erg afhankelijk van het weer natuurlijk, maar nu het mooi weer wordt, hopen we op 800 deelnemers. Wat er dit jaar uitspringt is, naast de fietstocht door de verschillende landschappen in het recreatiegebied Schoonhoven en de buitengebieden van Nieuwlande en Noordscheschut, een bezoek aan het Onderduikersmuseum in Nieuwlande. De entreekaarten zijn inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Voor beide fietstochten staat de organisatie in de startblokken en het is hopen op veel deelnemers. ,,De weersvoorspellingen voor vrijdag en zaterdag zijn goed met droog weer en temperaturen van 20 en 21 graden. Mooi fietsweer dus. De vorige editie regende het en veel mensen wachten waarschijnlijk af wat voor weer het wordt, maar dat lijkt dus heel goed. Wie thuis blijft mist een unieke fietstocht.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda