Geslaagde optochten op zaterdag in de regio

BARGER COMPASCUUM â


Mede door het redelijk goede weer was de belangstelling bij alle drie de optochten goed. Ook de deelnemende praalwagen zien er op het gebied van kwantiteit en kwaliteit gezien de strenge regelementen die de gemeente nu hanteert, nog weer beter en mooier uit dan de vorige edities.

Vrijdagavond was de carnavalsvereniging De Kainbongels net als vorig jaar al op vrijdag actief met hun verlichtende optocht door het dorp. En deze optocht was nog weer mooier en driukker als de eerste editie.

Weitveen beet traditiegetrouw al om 10.00 uur het spits af met een lange stoet van praalwagen en individuele groepen door Weiteveen


Ook in Zwartemeer was het wat betreft de praalwagens en vele loopgroepen(deze groep werd winnaar) het aankijken van de optocht zeker de moeite waard.


Barger Compascuum zorgde de onderlinge strijd tussen de karrenbouwers weer voor mooie en zo hoog mogelijke praalwagens

Vandaag is het de beurt aan de Zeskante Steen die in Flintenstad zoals Barger Oosterveld in carnavalstijd heet weer een invasie duizenden bezoekers om de praalwagens en loopgroep uit Flintenstand en de regio te bewonderen.

Morgen maandag zal het carnaval wat betreft de optochten weer traditioneel worden afgesloten met de Rosenmontag optocht in Barger Compascuum.
ZIE OOK HET FOTOBOEK OP DEZE SITE

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda