CULTUUR

Mirjam van Hengel, Marcel de Jong en Pauline Broekema in Amen

AMEN - Vrijdag 9 november vertelt Mirjam van Hengel over het portret dat ze schreef over Remco Campert, dichter, schrijver, columnist. Twee jaar lang zat ze op vrijdagmiddag bij hem aan tafel in Amsterdam en groeide de vertrouwdheid. In ’Een knipperend ogenblik’ heeft ze zijn leven als een verhaal vormgegeven.
Reageer!

De Literaire Hemel gaat samenwerken met Dagblad v/h Noorden

AMEN - Vrijdag 12 oktober opent De Literaire Hemel de deuren voor het 18e seizoen. De unieke formule is niet veranderd, wel de presentatie. Albert Haar heeft aangegeven zijn rol als interviewer te beëindigen, om plaats te maken voor een jongere generatie. Het bestuur is blij in cultuurjournalist Joep van Ruiten van Dagblad van het Noorden een waardige opvolger gevonden te hebben.
Reageer!

Drenthe krijgt twaalf kinderdirecteuren

ASSEN - Kinderen van groep zeven van twaalf basisscholen in Drenthe kunnen op dit moment solliciteren naar de functie van kinderdirecteur bij één van de grote culturele instellingen in Drenthe. De kinderen mogen op 19 september één dag de baas zijn van het Drents Museum, Gevangenismuseum,
Reageer!

Stichting LHB timmert aan de weg

EMMEN - Stichting LHBT Emmen timmert goed aan de weg! De maandelijkse bijeenkomsten op de eerste woensdag van de maand worden goed bezocht en men kan ons online goed vinden. Er wordt steeds meer georganiseerd en de samenwerking met partnerorganisaties verloopt goed. Zo is er samen met het COC Groningen/Drenthe een krans gelegd op 4 mei bij het Monument in Emmen.
Reageer!

Tibetaans museum in Rensenpark wordt twee keer zo groot

EMMEN - Binnen een jaar nadat de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu zich gevestigd heeft in het Rensenpark in Emmen, breidt hij zijn museum uit. Het museum wordt met een tweede expositiezaal eens zo groot. Het Museum Contemporary Tibetan Art is het enig museum van hedendaagse Tibetaanse kunst museum in de wereld.
Reageer!

Identitijd nu te zien in CBK Emmen

EMMEN - In CBK Emmen opent op zaterdag 17 februari de tentoonstelling “Identitijd” met werk van ruim 100 professionele en amateurkunstenaars uit Drenthe. In totaal zijn er zo’n 250 werken te zien; van schilderijen en beelden tot foto’s en installaties.
Reageer!

Noorse avond met alles over het Noorderlicht

SCHOONEBEEK - Van oudsher hebben mensen geprobeerd het noorderlicht te begrijpen en te verklaren. Verschillende culturen benoemen in hun folklore en mythologieën dit bijzondere lichtverschijnsel. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië zagen het noorderlicht als een teken van hun voorvaderen die in contact probeerden te komen met de levenden. Anderen zagen er een zwaan in die vast zat in het ijs van de Noordpool.
Reageer!

Lemoncello in paviljoen mensenpark

EMMEN - Op zondag 11 feb. 2018 treden bij CHO in het paviljoen Mensenpark. Van 14:30 tot 17:00 uur Gratis entree. LEMONCELLO: Zij spelen, country, rock en blues uit de jaren 60 en 70.
Reageer!

Akka’s Ganzenparadijs nieuwe beheerder stadsboerderij

EMMEN - Gemeente Emmen heeft een nieuwe beheerder gevonden voor de stadsboerderij in het Mensenpark. Stichting Akka’s Ganzenparadijs uit Dalen neemt per direct het beheer over van Zorggroep De Hooimijt. De meeste dieren worden overgenomen en blijven dus in het park. Wethouder Jisse Otter is blij dat de stadsboerderij in het centrum van Emmen behouden blijft: “Bij Emmenaren heeft de boerderij een speciaal plekje in het hart.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda