GEMEENTE EMMEN

Emmen investeert in verduurzamen gemeentelijke gebouwen

EMMEN - De gemeente Emmen gaat al haar kantoorgebouwen, sportaccommodaties en overige panden verduurzamen tot energielabel C. Hiermee zet de gemeente een belangrijk stap om energie te besparen en de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. In totaal gaat het om een investering van bijna 4 miljoen euro voor de periode tot einde 2023. De gemeente neemt verschillende maatregelen om te verduurzamen. Daarbij gaat het zowel om het opwekken als het besparen van energie.
Reageer!

Emmen biedt twee dagen noodopvang aan honderd asielzoekers uit overvol Ter Apel

EMMEN - Gemeente Emmen biedt de komende twee nachten onderdak aan 100 asielzoekers uit het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het aanmeldcentrum zit vandaag wederom helemaal vol. De groep wordt opgevangen in sporthal Bargeres die nu in allerijl wordt ingericht voor noodopvang. De eerste mensen worden begin van de avond verwacht.
Reageer!

Gemeente Emmen schiet zelfstandige zwembaden en sporthallen te hulp

EMMEN - Onderhoud aan geprivatiseerde zwembaden en sporthallen mogelijk door subsidie knelpuntenpot Stichting openluchtzwembad Emmer-Compascuum, stichting openluchtzwembad Erica, stichting openluchtzwembad De Wiekslag, stichting openluchtzwembad De Wieke, stichting sporthal Meerdijk, stichting sporthal Erica en stichting sporthal Nieuw-Weerdinge moeten noodzakelijk onderhoud plegen zodat hun accommodatie geopend kan blijven.
Reageer!

Tijdelijke subsidieregeling voor grote evenementen met coronaschade

EMMEN - Grote publieksevenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport en recreatie zijn hard geraakt door de coronacrisis en merken daar ook nu nog de gevolgen van. De gemeente Emmen stelt daarom maximaal 100.000 euro extra subsidie beschikbaar om grote evenementen ook dit jaar nog tegemoet te komen. Tot december 2022 kunnen evenementenorganisatoren van grote, beeldbepalende evenementen voor Emmen met minimaal 5000 bezoekers en bovenregionale uitstraling een beroep doen op een bijdrage van maximaal 10.000 euro per evenement.
Reageer!

Bouw 80 sociale huurwoningen in Emmermeer

EMMEN - De gemeente Emmen en woningcorporatie Domesta hebben de intentie om circa 80 betaalbare sociale huurwoningen te bouwen aan de Valtherlaan in Emmermeer. Aan de rand van het Valtherbos komen deze woningen in een groene en landelijke omgeving. Domesta is eigenaar van een aantal percelen tussen de Valtherzandweg, Warmeerweg en de Valtherlaan.
Reageer!

Plaatsen GFE-zuilen voor hoogbouw in Emmen gestart

EMMEN = Deze week is Area Reiniging begonnen met het plaatsen van de GFE-zuilen voor bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen. Deze bewoners hadden nog geen mogelijkheid om hun Groente-, Fruit- en Etensrestenafval (GFE) te scheiden. Door leveringsproblemen begint het plaatsen later dan oorspronkelijk de bedoeling was. In het totaal worden er 260 GFE-zuilen geplaatst.
Reageer!

Aanpak eikenprocessierups in de gemeente Emmen

EMMEN - De eikenprocessierups zorgt nu al een paar jaar voor veel overlast. De gemeente Emmen zuigt nesten op en sinds vorig jaar bespuit ze ook preventief eikenbomen. Of er veel of weinig overlast komt, is deels afhankelijk van hoe effectief de maatregelen zijn, maar ook van de weersomstandigheden, zoals een koude of warme winter. De eikenprocessierups geeft overlast van mei tot en met juli. Naast het bespuiten van eikenbomen en het verwijderen van nesten, wil de gemeente een langdurige oplossing door de natuurlijke vijanden van de rups aantrekken.
Reageer!

Dick Lukkien verricht opening van Inkoopsymposium

EMMEN - FC Emmen-trainer Dick Lukkien verricht donderdag 19 mei de opening van het Inkoopsymposium dat de gemeente Emmen organiseert. De gemeente als opdrachtgever, wie wil dat niet? Maar hoe werkt dat eigenlijk? En kom je er wel tussen als kleine ondernemer? En hoe werkt een gemeentelijke aanbesteding? Dat zijn vragen die tjdens het symposium worden beantwoord.
Reageer!

Definitieve straten en verlichting in de Delftlanden

EMMEN - De afgelopen periode is er weer volop gebouwd in de Delftlanden. Dat betekent dat de inrichting van het openbaar gebied in deze wijk kan worden gestart. Wethouder René van der Weide gaf woensdag 20 april de aftrap voor het woonrijp maken van de jongste wijk van Emmen. Nog fijner wonen
Reageer!

Regiostad Emmen investeert komende jaren 18 miljoen in binnenstad dankzij 4,5 miljoen subsidie van provincie en euro

EMMEN - Een gastvrij, levendig en toekomstgericht centrum van Emmen van hoge kwaliteit, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Dat is de doelstelling van het uitvoeringsplan Regiostad Emmen, waarvoor de gemeente 4,55 miljoen euro ontvangt van de provincie Drenthe uit het Regiostedenfonds. In komende vier jaar investeert de gemeente in totaal 18 miljoen euro in het verbeteren van de fietsroutes in het centrum, de entree van het Rensenpark met de nieuwbouw van het CBK Emmen, het verbeteren van het openbaar gebied in het centrum (Wilhelminastraat â?? Hoofdstraat Zuid) en het omzetten van winkelruimte naar een andere functie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda