GEMEENTE EMMEN

Koningsdag in Emmen: Vanuit het hart

EMMEN - Ruimte, energie en trots. Dat zijn de drie thema s die volgend jaar tijdens Koningsdag centraal staan. Deze woorden zitten in het hart van Emmenaren en daarom is het logo een vlinder die uit drie harten is opgebouwd. Het past bij het gevoel dat Emmen volgend jaar op 27 april tijdens het bezoek van de Koning en zijn familie over wil brengen: vanuit het hart.
Reageer!

Zes jonge Emmense helden krijgen Jeugdlintje

EMMEN - Feestelijke uitreiking van de Emmense jeugdlintjes in het stadion van FC Emmen. Op woensdagmiddag 15 november is de feestelijke uitreiking van de Emmense jeugdlintjes in het stadion van FC Emmen. Wethouder Dewy Leal reikt de lintjes uit aan maar liefst zes jonge helden. Deze jaarlijkse waardering is voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen en zo een positieve bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. De lintjes worden voor de 13e keer uitgereikt.
Reageer!

Time Horizons sluit af en schenkt kunstwerk met 77 bomen voor de toekomst

ASSEN - De afgelopen periode bezochten ruim 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de vierde editie van de internationale buitententoonstelling van Into Nature, onder de titel Time Horizons. Drie maanden hebben bezoekers fietsend en wandelend kunstwerken ontdekt in het fantastische Drentse landschap van Borger-Odoorn. Het inspirerende verhaal van Time Horizons, de kunstwerken, de historie én natuurlijk het landschap zelf, zette aan tot anders kijken en anders denken.
Reageer!

Duidelijkheid over betaling en aanvragen energietoeslag

EAAAAMMEN - Er is duidelijkheid voor inwoners van de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden over de betaling en het aanvragen van de energietoeslag. In oktober is de Wet Energietoeslag 2023 aangenomen. Deze wetswijziging was nodig om de energietoeslag te kunnen uitkeren. Gemeenten kunnen daardoor beginnen om – net als in 2022 – huishoudens op of net boven het sociaal minimum te helpen met de hoge energiekosten.
Reageer!

Uitbreidingsmogelijkheden voor cliëntenraad gemeente Emmen

emmen - Inwoners van Emmen die gebruikmaken van de minimaregelingen of van schulddienstverlening kunnen nu lid worden van de cliëntenraad van de gemeente. Tot nu toe was dit alleen mogelijk voor inwoners die gebruik maken van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening (WSW). Deze verandering komt doordat de gemeente Emmen de verordening voor de cliëntenraad heeft aangepast.
Reageer!

Gemeente Assen, Coevorden, Emmen en Midden-Drenthe steunen Vereniging Drentse Voedselbossen met subsidie van 60.000 euro.

EMMEN - Na Midden-Drenthe ondersteunen ook de gemeente Assen, Coevorden en Emmen de Vereniging Drentse Voedselbossen. Van iedere gemeente ontvangt de vereniging een financiële bijdrage van â?¬ 20.000,00 voor de pilot â??Drents voedselbosloketâ?? voor de periode 2023-2026 Met de steun van deze vier gemeenten bereikt de vereniging meer dan de helft van de inwoners van Drenthe met informatie en kennis.
Reageer!

Emmen investeert komende jaren fors in samenleving

EMMEN - De gemeente Emmen trekt in de komende jaren bijna € 20 miljoen uit voor nieuwe investeringen. Na enkele jaren met bezuinigingen en voorzichtig begroten staat Emmen er de komende jaren financieel gezond voor. Daarnaast zorgen enkele meevallers en extra middelen van het Rijk er voor dat de begroting voor 2024 een gunstiger resultaat kent dan eerder dit jaar werd verwacht. Ondanks de onzekerheden die vanaf 2026 op gemeenten afkomen, ziet het college voldoende mogelijkheden om de komende jaren te blijven investeren.
Reageer!

Nieuwbouw voor beide basisscholen in Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen

EMMEN - De basisscholen Gerardus Majellaschool in Nieuw-Schoonebeek en de Sint Franciscusschool in Weiteveen worden allebei vervangen door nieuwbouw. Hiermee blijven de scholen in beide dorpen voor de toekomst behouden. Dat zijn de gemeente Emmen en onderwijsstichting Catent overeengekomen. De voorzieningen en de leefbaarheid in beide dorpen blijven hierdoor op peil en Catent kan de kinderen dicht bij huis onderwijs blijven bieden.
Reageer!

Eerste JTF-subsidie in Drenthe voor project BIOTEKK voor transitie naar groene economie

EMMEN - Het Emmense bedrijf Senbis investeert de komende drie jaren samen met kennisinstellingen voor 6.6 miljoen euro in onderzoek naar duurzame kunststoffen via het project BIOTEKK. Het consortium kan daarbij op een ondersteuning van 3.3 miljoen euro rekenen vanuit het Just Transition Fund (JTF). Met dat geld gaat het project aan de slag om onze regionale economie verder te vergroenen en wordt er geinvesteerd in de werkgelegenheid van de toekomst.
Reageer!

Ontdek de gemeente Emmen met het nieuwe wandelnetwerk

EMMER COMPASCUUM - In de gemeente Emmen is het fijn wandelen. Er zijn vele mooie wandelroutes te vinden: in de dorpen en wijken en in de verschillende natuurgebieden. Vanaf vandaag wordt er in de gemeente een wandelnetwerk aangelegd die deze routes met elkaar verbindt. Het eerste routepaaltje werd vandaag geslagen door kinderburgemeester Kirsten Alting en wethouder Pascal Schrik, in aanwezigheid van gedeputeerde Willemien Meeuwissen en de Kinderraad van Emmer-Compascuum. De komende periode wordt het wandelnetwerk verder uitgebreid en in het najaar is het helemaal klaar voor gebruik.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda