GEMEENTE EMMEN

Nieuw kunstgrasveld voor DZOH

EMMEN - Voetbalvereniging DZOH krijgt zo snel mogelijk een nieuw kunstgrasveld. Eind augustus keurde de KNVB het huidige kunstgrasveld af omdat de 8 jaar oude ‘mat’ teveel versleten is. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor € 350.000 tot €400.000 beschikbaar. De werkzaamheden om het veld te vervangen zijn inmiddels in voorbereiding.
Reageer!

Burgemeester van Emmen bezoekt Japan

EMMEN - Burgemeester Eric van Oosterhout gaat volgende week naar Japan. Hij bezoekt dan de hoofddirecties van de Japanse bedrijven, die ook in Emmen gevestigd zijn. Doel van het bezoek is hen te bedanken voor hun investeringen in de regio Emmen en hen steun aan te bieden bij toekomstige investeringsprojecten.
Reageer!

Provincie Drenthe en gemeente Emmen investeren gezamenlijk circa 90 miljoen in bereikbaarheid Emmen

EMMEN - De N391 (Rondweg) en de N862 (Emmen-Klazienaveen) zijn voor de gemeente Emmen en de provincie Drenthe belangrijke verbindingen voor de bereikbaarheid van gemeente Emmen en provincie Drenthe. Sinds lange tijd spreken provincie Drenthe en de gemeente Emmen over het verbeteren van de doorstroming en de verkeersveiligheid op beide wegen.
Reageer!

Meer trouwmogelijkheden in de gemeente Emmen

EMMEN - Vanaf 1 januari 2019 hebben bruidsparen meer keuze als ze willen trouwen in de gemeente Emmen. Ook wordt het trouwen goedkoper. Nieuw is dat een stel zich ook door een vriend of familielid kan laten trouwen. Daarnaast kunnen inwoners met weinig inkomen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de kosten.
Reageer!

Emmen zet varkens in om onkruid te bestrijden

EMMEN - De gemeente gaat met akkervarkens de Japanse duizendknoop bestrijden. Deze zeer agressieve exotische plant groeit op verschillende plekken in de gemeente. De bestrijding met varkens is een proef. De eerste varkens zijn uitgezet in het openbaar groen aan de Jagersweg in Klazienaveen.
Reageer!

Van bagger tot Bos in Oranjedorp

ORANJEDORP – Zaterdagmiddag opende wethouder Rene van der Weide onder feestelijke omstandigheden het nieuwe bosje aan de Kollingsveenweg. Deze opening waarbij de band Pinkcat voor de muzikale ondersteuning zorgde, is het gevolg van plannen die de plaatselijke partijen samen met de Erkende Overleg Partner Oranjedorp.
Reageer!

Coalitie Emmen rond

De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA hebben een principe-akkoord bereikt over het bestuursakkoord. Zij gaan de komende vier jaar de coalitie vormen. Beoogd wethouders zijn René van der Weide en Jisse Otter van Wakker Emmen, Bouke Arends en Raymond Wanders van de PvdA en Robert Kleine van het CDA. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bestuursakkoord. Begin volgende week wordt deze besproken met de betreffende fracties.
Reageer!

Nieuw woningbouwplan Van Schaikweg in Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft Geveke Bouw & Ontwikkeling uit Eelde geselecteerd voor de ontwikkeling van het terrein aan de Van Schaikweg, de voormalige brandweer-locatie in Emmen. Het woningbouwplan van Geveke bestaat uit ongeveer 30 energie neutrale koopwoningen in verschillende types met veel keuzevrijheid voor de kopers.
Reageer!

Brinks and Friends zetten Rue de la Gare muzikaal op stelten

EMMEN - Brinks and Friends, bij intimi beter bekend als Henk en Ria Brinks, hebben door de jaren heen hebben een groot aantal muziekvrienden gemaakt waarmee ze regelmatig optreden. Op zondagmiddag 22 april treden ze op in café Rue de la Gare in Emmen. Vooral door de verschillende muzikale achtergronden van die muzikale vrienden is het repertoire erg gevarieerd.
Reageer!

Overstappen loont met Zorgverzekering op Maat

EMMEN - Zo’n 50% van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben een wijziging doorgevoerd in hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea. Als je dat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6%, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda