GEMEENTE EMMEN

2000 extra huishoudens komen jaarlijks in aanmerking voor een bedrag om te besteden in de Doe Mee webshop.

EMMEN - De gemeente Emmen heeft vanaf 1 januari 2024 de inkomensgrens van een aantal gemeentelijke regelingen aangepast. Hierdoor komen ruim 2000 extra huishoudens jaarlijks in aanmerking voor een bedrag om te besteden in de Doe Mee webshop. Via deze webshop kunnen inwoners lidmaatschap van een sportvereniging betalen of bijvoorbeeld spullen voor hun schoolgaande kinderen bestellen.
Reageer!

Stemmen voor de Waarderingsprijs Wie wordt de opvolger van Kabouterpad?

EMMEN - Voor de vijfde keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Inwoners konden in december 2023 initiatieven inleveren. Uit de inzendingen heeft de jury vier initiatieven gekozen. Inwoners kunnen de hele maand februari stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de waarderingsprijs.
Reageer!

Koning wandelt over pleinen door centrum Emmen

EMMEN - Koning Willem-Alexander, leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie beginnen hun bezoek aan Emmen op Koningsdag op het Noorderplein. Daarna wandelt het Koninklijke gezelschap via de Hoofdstraat naar het Marktplein. Vandaar gaat het via de Hoofdstraat (tussen Lindenhof en Hospershuis) verder naar de entree van het Rensenpark. Via het Kerkplein wordt vervolgens het gemeentehuis bereikt, waarna de Koninklijke familie het laatste deel van de route aflegt. Die leidt via het skatepark en Wildlands naar het Raadhuisplein waar het bezoek feestelijk wordt afgesloten op het hoofdpodium.
Reageer!

Informatieve bijeenkomst over Veiligheid in Emmen

EMMEN - Het uitvoeringsplan Veiligheid 2024 en het Jaarwerkplan van de politie 2024 staan centraal tijdens een informatieve bijeenkomst van de gemeenteraad aanstaande donderdagavond 11 januari. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal en begint om half acht. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Burgemeester Eric van Oosterhout en Edwin Jongedijk, teamchef van de politie, geven een toelichting op beide plannen
Reageer!

Hilde Trip wint Cultuurprijs 2023

EMMEN - Beeldend kunstenaar Hilde Trip is de winnaar van de Cultuurprijs 2023. Vrijdag 5 januari namen zij, tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, de prijs in ontvangst.Hilde Trip is beeldend kunstenaar. Haar werk noemt ze -Natural art- of -Natuurlijke kunst-.
Reageer!

Zanger Bouke ‘Emmenaar van het Jaar’

EMMEN - Bouke Scholten mag zich -Emmenaar van het Jaar - noemen. Zuidoost-Drenthe koestert hem al vele jaren als een van zijn voornaamste muzikale boegbeelden, de zanger uit Emmen met zijn prachtige stem. Bouke Scholten groeide op in een muzikale familie en al snel werd ontdekt dat hij over een gouden stem beschikte. Maar na het winnen van The Tribute, Battle of the Bands van SBS6 heeft hij ook landelijk veel bekendheid gekregen.
Reageer!

1e regionaal woonzorgakkoord van Nederland getekend

EMMEN - Woensdag 6 december 2023 hebben vertegenwoordigers van inwoners uit Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen samen met 35 partijen het eerste regionaal woonzorgakkoord van Nederland getekend. Met dit akkoord spreken zij uit samen te werken aan gezonde, inclusieve en informele wijken en dorpen met een passend woningaanbod waar inwoners zo lang, prettig en zelfstandig mogelijk kunnen wonen.
Reageer!

Wie wordt de opvolger van Kabouterpad?

EMMEN - Voor de vijfde keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Alle initiatieven/projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2023 (of dat nog steeds doen), maken kans op de prijs. In de maand december kunnen inwoners initiatieven inleveren bij de gemeente. Afgelopen keer was Kabouterpad Emmen de winnaar. Wie wint deze keer de prijs?
Reageer!

Koningsdag in Emmen: Vanuit het hart

EMMEN - Ruimte, energie en trots. Dat zijn de drie thema s die volgend jaar tijdens Koningsdag centraal staan. Deze woorden zitten in het hart van Emmenaren en daarom is het logo een vlinder die uit drie harten is opgebouwd. Het past bij het gevoel dat Emmen volgend jaar op 27 april tijdens het bezoek van de Koning en zijn familie over wil brengen: vanuit het hart.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda