GEMEENTE EMMEN

Aanpak eikenprocessierups in de gemeente Emmen

EMMEN - Al een aantal jaren zorgt de eikenprocessierups van mei tot en met juli voor veel overlast. Of er veel of weinig overlast komt, is deels afhankelijk van hoe effectief de maatregelen zijn, maar ook van de weersomstandigheden, zoals een koude of warme winter, droge of natte zomer. De gemeente Emmen zuigt nesten op en sinds een paar jaar bespuit ze ook preventief eikenbomen om de plaag te beheersen. Het aantrekken van de natuurlijk vijanden van de eikenprocessierups is de beste oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden. Hierin zoekt de gemeente dit jaar de samenwerking met de Erkende OverlegPartners (EOP’s).
Reageer!

Raadsleden gezocht voor de kindergemeenteraad van Emmen

EMMEN - De kindergemeenteraad van Emmen gaat na de zomervakantie van start. Twintig kinderen die volgend schooljaar in de groepen 7 en 8 van de basisscholen zitten, kunnen een raadszetel in de kindergemeenteraad bemachtigen. Zij zijn het aanspreekpunt voor alle kinderen in de gemeente Emmen die een onderwerp op de agenda van de kindergemeenteraad willen hebben. De twintig kinderraadsleden kiezen uit hun midden de nieuwe kinderburgemeester. Die wordt met ingang van het komende schooljaar de opvolger van Jayvion Hasewinkel.
Reageer!

VV WKE’16 en TC Rackem breiden uit via 1/3 regeling

EMMEN - Sportverenigingen hebben het niet altijd even makkelijk. Zeker met de oplopende kosten van de afgelopen tijd blijft er weinig geld over voor bijvoorbeeld onderhoud of verduurzamen. De Gemeente Emmen wil sportverenigingen graag helpen met de 1/3 regeling. Zo kunnen verenigingen hun onderkomen weer laten voldoen aan de huidige kwaliteitseisen en kunnen zij weer jaren vooruit.
Reageer!

Terrassen in Emmen krijgen blijvend de ruimte

EMMEN - Tijdens de coronapandemie in het voorjaar van 2021 verruimde de gemeente Emmen tijdelijk haar terrassen. Dit werd toen toegestaan omdat mensen gepaste afstand van elkaar moesten houden, maar wel buiten op terrassen mochten plaatsnemen. De gemeente kwam hiermee tegemoet aan de wensen van de horecaondernemers en inwoners. Nu de coronamaatregelen achter de rug zijn, is er bij zowel de eigenaren als bij de gemeente behoefte aan meer duidelijkheid over het vervolg. Vanuit deze wens en omdat er vanuit het verleden geen afspraken waren, heeft het college van burgemeester en wethouders deze week nieuw terrassenbeleid vastgesteld.
Reageer!

Gratis compost ophalen op zaterdag 25 maart in gemeente Emmen

EMMEN - Inwoners van de gemeente Emmen kunnen op zaterdag 25 maart gratis compost ophalen bij de Milieustraat. Hiermee wil de gemeente de inwoners bedanken voor het scheiden van groente-, fruit en tuinafval (GFT). Zoals ieder jaar kunnen inwoners de gratis compost alleen op zaterdag 25 maart tussen 8.30 en 16.00 uur ophalen bij de Milieustraat (Columbusstraat 25 in Emmen). Ieder huishouden magmaximaal 1 aanhangwagen met compost ophalen of twee zakken van 40 liter. Daarbij geldt de regel: op = op. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.
Reageer!

Kabouterpad wint Waarderingsprijs 2023

EMMEN - Dinsdagavond 21 maart 2023 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2023 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in Hotel Emmen. Van de drie genomineerden behaalden Eric en Jolanda van Waardenburg van het initiatief -Kabouterpad- uit Emmen de meeste stemmen. Eric van Waardenburg nam een cheque van 1.000 euro in ontvangst. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.
Reageer!

Opvang Oekraïense vluchtelingen in voormalige Ambachtsschool Emmen

EMMEN - Gemeente Emmen gaat de voormalige Ambachtsschool aan de Weerdingerstraat/Stationsstraat tijdelijk inzetten als extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De geplande verkoop van het pand en aangrenzende percelen gaat ondertussen wel van start, waarbij de gemeente het pand tot uiterlijk 31 december 2025 kan gebruiken als opvanglocatie.
Reageer!

Welkom op het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen viert het nieuwjaarsfeest in 2023 weer in het ATLAS Theater. Door corona was dat enkele jaren niet mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders nodigt inwoners en relaties van harte uit om bij nieuwjaarsfeest aanwezig te zijn op 6 januari vanaf 19.00 uur in het ATLAS Theater. Het thema dit jaar is -Van Goghjaar-- Tijdens de avond presenteert burgemeester Eric van Oosterhout de eerste kinderburgermeester van de gemeente Emmen.
Reageer!

Hulp bij hoge energiekosten voor huishoudens en maatschappelijke organisaties in de gemeente Emmen

EMMEN - Gemeente Emmen gaat inwoners en organisaties helpen die ondanks alle maatregelen in financiele problemen komen of dreigen te komen door hoge energiekosten. Hiervoor heeft het college van B&W deze week een tijdelijke regeling vastgesteld die loopt tot 30 juni 2023. Naast financiele hulp worden huishoudens en organisaties geholpen om een stap te zetten in het terugdringen van het energieverbruik en daarmee de energierekening in de toekomst omlaag te brengen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda