GEMEENTE EMMEN

Verkeersmaatregelen centrum Emmerhout

EMMEN - In overleg met diverse betrokkenen, waaronder de wijkagent, ondernemers, wijkvereniging en basisscholen verandert de gemeente Emmen een aantal zaken in het centrum van Emmerhout. Deze zaken moeten de verkeerssituatie in het centrum van de wijk veiliger maken. De maatregelen worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd.
Reageer!

Voormalige haaienbassin in verhuur

EMMEN - Woensdag 20 maart opent de inschrijftermijn voor het voormalige haaienbassin in het Rensenpark. Creatieve ondernemers op het gebied van sport, kunst, cultuur of innovatie kunnen zich inschrijven via rensenparkemmen.nl door een beknopte omschrijving van hun plan in te sturen. De gemeente richt zich niet alleen op duikverenigingen: “We zijn op zoek naar een ondernemer met een mooi plan voor deze bijzondere plek. Dat kan een duikparadijs zijn, maar waarom geen een klimwand of een skydive locatie? We laten ons graag verrassen door de creativiteit uit de markt”, zegt Jisse Otter.
Reageer!

Subsidie voor Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen

EMMEN - Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen ontvangt een subsidie van €28.000,- uit het Stimuleringsfonds voor Dorpen en Wijken. Met deze subsidie wordt een nieuwe inrichting van het terrein van buurtgebouw ‘De Dobbe’ gerealiseerd.
Reageer!

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Eric van Oosterhout

“Emmen maak er wat van in 2019!” EMMEN - Inwoners, rijk, provincie en gemeente Emmen, Maak er wat van. En als je ontevreden bent, doe er wat an. Dat is de boodschap van burgemeester Eric van Oosterhout tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen op 4 januari.
Reageer!

Gemeente Emmen maakt werk van SAM-beleid

EMMEN - Het College van de gemeente Emmen vindt het belangrijk dat meer mensen in staat zijn hun eigen leven op te bouwen zonder armoede of schulden. Daarom heeft het college de gemeentelijke aanpak rondom schulden, armoede en minima (SAM) vastgelegd in nieuw beleid ‘Oog voor SAM 2019-2022’.
Reageer!

Met de kerst in Atlas Theater

EMMEN - Vier Tweede Kerstdag met de hele familie in het ATLAS Theater! Geniet vanaf 12.00 uur van een overheerlijke Kerstlunch. De kids hoeven zich niet te vervelen, want we hebben allerlei leuke activiteiten zoals een springkussen, schmink en meer! Je kunt de lunch ook combineren met de voorstelling Tom's Magische Speelgoedwinkel voor een compleet dagje uit! Voor een combi-ticket betaal je een gereduceerd tarief voor de lunch!
Reageer!

Nieuw kunstgrasveld voor DZOH

EMMEN - Voetbalvereniging DZOH krijgt zo snel mogelijk een nieuw kunstgrasveld. Eind augustus keurde de KNVB het huidige kunstgrasveld af omdat de 8 jaar oude ‘mat’ teveel versleten is. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor € 350.000 tot €400.000 beschikbaar. De werkzaamheden om het veld te vervangen zijn inmiddels in voorbereiding.
Reageer!

Burgemeester van Emmen bezoekt Japan

EMMEN - Burgemeester Eric van Oosterhout gaat volgende week naar Japan. Hij bezoekt dan de hoofddirecties van de Japanse bedrijven, die ook in Emmen gevestigd zijn. Doel van het bezoek is hen te bedanken voor hun investeringen in de regio Emmen en hen steun aan te bieden bij toekomstige investeringsprojecten.
Reageer!

Provincie Drenthe en gemeente Emmen investeren gezamenlijk circa 90 miljoen in bereikbaarheid Emmen

EMMEN - De N391 (Rondweg) en de N862 (Emmen-Klazienaveen) zijn voor de gemeente Emmen en de provincie Drenthe belangrijke verbindingen voor de bereikbaarheid van gemeente Emmen en provincie Drenthe. Sinds lange tijd spreken provincie Drenthe en de gemeente Emmen over het verbeteren van de doorstroming en de verkeersveiligheid op beide wegen.
Reageer!

Meer trouwmogelijkheden in de gemeente Emmen

EMMEN - Vanaf 1 januari 2019 hebben bruidsparen meer keuze als ze willen trouwen in de gemeente Emmen. Ook wordt het trouwen goedkoper. Nieuw is dat een stel zich ook door een vriend of familielid kan laten trouwen. Daarnaast kunnen inwoners met weinig inkomen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de kosten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda