JUBILARISSEN

Dansen bracht Joop Hoezen en Annie Meijer bij elkaar

EMMEN - Vandaag donderdag 23 juli is het precies 60 jaar geleden dat Jan Hoezen uit Barger Oosterveld en Annie Meijer uit Klazienaveen elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis van Emmen. De eerste vlinders in de buik kregen Jan en Annie toen ze elkaar tegenkwamen tijdens een dansavond in Hotel van Dijk in Klazienaveen, maar de vonk voor elkaar sloeg helemaal over bij een volgende afspraak om te gaan dansen in Café De Flinthoek in Barger Oosterveld. Het gevolg was dat Jan daarna menig tochtje op de fiets naar Klazienaveen moest maken om Annie thuis te brengen.
Reageer!

Sannie (80) en Tienus Post (82) genieten ook na 60 jaar nog volop van elkaar

EMMEN – Sannie en Tienus Post in Emmen beleefden vandaag, 23 juli een bijzondere mijlpaal. Precies 60 jaar geleden gaven zij elkaar het ja-woord na een verkeringstijd van twee jaar. De twee troffen elkaar bij de Dordsebrug toen Tienus en zijn vriend Lute Moes (later bekend geworden als zanger Bobby Klein) Sannie en haar vriendin Jantje Goeree tegen kwamen. Dat klikte direct goed voor zowel Tienus maar ook bij Lute, want die trouwde later met Jantje.
Reageer!

Arend Akkerman 100 jaar jong

KLAZIENAVEEN – In verband bij de Corona perikelen was het vandaag, zondag 12 juli, helaas maar een bescheiden feestje in kamer 260 van De Dillehof in Klazienaveen. Arend Akkerman vierde zijn 100ste verjaardag en kreeg natuurlijk burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om namen de het gemeentebestuur van Emmen de felicitaties over te brengen. En natuurlijk ging een groot gedeelde van het gesprek over FC Emmen en Feijenoord de clubs waar ook de jarige een groot fan van is.
Reageer!

Gré de Vries en Lub Hartman al 60 jaar een goed stel

EMMEN – Het is vandaag ongeveer 62 jaar geleden dat er een liefdesvonk oversloeg toen Lub Hartman tijdens een muziekconcours in Ter Apel zijn oog liet vallen op de toen 23-jarige Gré de Vries. Dat was een schot in de roos en ook wederzijds ook al leek de afstand Weerdinge-Onstwedde wel wat groot. Gelukkig had Lub de mogelijkheid om met vaders auto of op de bromfiets wekelijks de rit naar Onstwedde te maken.
Reageer!

Aly de Blaauw en Henk Wolf al 70 jaar bij elkaar

EMMEN – Afgelopen zondag 24 mei beleefden Henk Wolf en Aly de Blaauw in Emmen hun 65- jarig huwelijksdag. Ook deze jubilarissen hadden een mooie feestelijke dag in gedachten, maar het Corona virus gunde ook hun dit niet. Aly de Blaauw werd op 11 januari 1934 in Emmer Compascuum als één na oudste geboren in een gezin met acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Na de lagere school bleef Aly thuis om haar moeder te helpen in de huishouding, maar mocht op 18-jarige leeftijd aan het werk op de AKU waar zij drie jaar werkzaam was in de 2-ploegendienst.
Reageer!

Het was liefde op het eerste gezicht voor Gradus en Mieke Assen

BARGER OOSTERVELD - Gradus Assen(86) en Mieke Assen-Winters(85) zijn aanstaande donderdag 14 mei 60 jaar getrouwd en hebben 60 mooie huwelijksjaren achter de rug. Gradus is geboren in Bargeroosterveld (Zandgat) aan de Splitting in een boerengezin met 12 kinderen. Mieke zag net over de grens in Fehndorf, Duitsland het levenslicht in een gezin van negen kinderen.
Reageer!

Fons en Jopie van den Berkt, 65 jaar een gelukkig paar.

EMMEN – Afgelopen maandag 11 mei was het precies 65 jaar geleden dat Fons van den Berkt en Jopie Verlaan elkaar eeuwig trouw beloofden in het gemeentehuis van Bussum waar ook de kerkelijke inzegening heeft plaats gevonden. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een evenement op en rondom de muziekkoepel in Bussum.
Reageer!

Echtpaar Schulte al 60 jaar een goed stel

WEITEVEEN - Na een huwelijk van 60 jaar kan met recht worden gezegd: Dit is een goed stel??. Wij hebben het dan over Bennie Schulte(88) en Trina Borgman(85) die elkaar na een verkeringstijd van vijf jaar op 25 februari 1960 in het gemeentehuis van Schoonebeek het ja-woord gaven.
Reageer!

Grietje en Hendrik Lubbers delen al 60 jaar lief en leed

EMMEN – Afgelopen donderdag was het precies 60 jaar geleden dat Hendrik Lubbers en Grietje de Blaauw elkaar in het gemeentehuis van Emmen eeuwig trouw beloofden. Het echtpaar kreeg drie dochters, Alie, Truida en Joke en die zorgden op hun beurt weer voor 9 kleinkinderen en 9 achter kleinkinderen. Grietje de Blaauw werd op 16 maart 1934 in Emmer Erfscheidenveen als elfde kind in een veenarbeidersgezin met nog zeven zussen en drie broers.
Reageer!

Truus Peters en Berend Wesseling al 65 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Afgelopen woensdag was het voor Truus Peters en Berend Wesseling op de dag af precies 65 jaar geleden dat de twee elkaar het ja-woord gaven. Truus Peters werd op 11 maart 1934 in Zwartemeer geboren. Als jongste telg in het rijtje van twee broers en drie zusjes groeide zij op in een veenarbeiders gezin.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda