JUBILARISSEN

Thijs Middeljans en Hilly van den Berg delen al 65 jaar lief en leed

KLAZIENAVEEN - Op 10 mei 1957 was het groot feest bij de families Middeljans in Zwartemeer en Van den Berg in Klazienaveen. Thijs Middeljans en Hilly van den Berg gaven op die dag elkaar, na een verkeringstijd van 6 en een half jaar, het ja-woord na hun eerste ontmoetingen op het rondje van -brugge tot brugge- in Klazienaveen. Het jonge paar trok aanvankelijk in bij ouders van Hilly aan de Kuipstraat en de Omloop waar ze naar het vertrek van haar ouders bleven wonen. 58 jaar in totaal.
Reageer!

Albertje van der Laan en Ferdinand ter Veen 60 jaar getrouwd

NIEUW WEERDINGE- Op 12 mei 1962 gaven Albertje van der Laan uit Nieuw Weerdinge en Ferdinand ter Veen uit Barnflair elkaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord. Het paar ging aanvankelijk wonen aan de Vledders in Nieuw Weerdinge en na nog enkele verhuizing wonen de twee nu in een knus appartement aan de Jan Jolingstraat. Een ontmoeting tussen de twee thuis bij een zus van Ferdinand en een broer van Albertje was het begin van een relatie.
Reageer!

De eerste kus kreeg Annie van Harm in de keuken

EMMEN - Vandaag, woensdag 18 mei, is het 60 jaar geleden dat Annie Poelman(79) en Harm Brongers (82) elkaar in het gemeentehuis van Emmen het jawoord hebben gegeven. Het paar kreeg de eerste kriebels in de kantine van de Arbeidsvreugd in Emmen. Annie: ,,Daar was elke week een samenkomst waar ik ook naar toe ging. Ik kende zijn ouder wel en die zeiden toen een keer van, neem Harm ook maar eens een keer mee. Na enige aandrang stemde hij er in mee en gingen wij elke zondag naar Emmen. Tot op een bepaald moment wij weer thuis kwamen en Harm mij voor het aanrecht een kus gaf.
Reageer!

Bijzondere mijlpaal voor Bennie Exel en Jopkie Wolters

EMMEN - Het was dinsdag 17 mei precies 70 jaar geleden dat Jopke Wolters en Bennie Exel elkaar op een zaterdag het jawoord hebben gegeven in het gemeentehuis van Emmen. De verhuizing van de familie Exel vanuit Barger Compascuum naar de Schansstraat waar de familie Exel ook woonde was het begin van een lange relatie.
Reageer!

Het 75 jarig bestaan van Scoutingvereniging Erica na uitstel van twee jaar gevierd

ERICA - 1 mei 1945 werd de scouting vereniging in Erica opgericht. Het 75 jarig bestaan werd na uitstel van twee jaar, nu 1 mei 2022 gevierd met een reunie. Wethouder Rene van der Weide gaf het startsein voor deze middag. Hij plantte samen met de voorzitter van de Scouting vereniging en de voorzitter van de Stichting Scouting op Erica, een beukeboom op de plek waar dit voorjaar een oude dode boom werd verwijderd.
Reageer!

Veel jubilarissen bij de Vogelvrienden Crescendo

EMMER COMPASCUUM - Na enige jaren bijna geen activiteiten te kunnen houden heeft de Vogelvrienden Crescendo gemeend dat het nu wel tijd werd om alle jubilarissen van 2020, 2021 en 2022 te huldigen voor hun jarenlange lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Vogelvrienden(NBvV). Voor deze gelegenheid kwam districtsvoorzitter Rene Schonewille zondagmorgen 24 april naar dorpshuis de Foxel in Emmer-Compascuum om de jubilarissen te huldigen met een speldje en een bos bloemen.
Reageer!

Joop Jorna(87) en Stien Draaisma (84) vonden elkaar tijdens een dansavond in de danszaal De Groene Weide in Leeuwarden.

EMMEN - Danszaal De Groene Weide in Leeuwarden was 69 jaar geleden de plek waar Stien Draaisma en Joop Jorna een klik kregen. Op deze plek begonnen de twee aan een verkering van 9 jaar. Negen jaar bleek voldoende om er achter te komen dat zij voor elkaar bestemd waren. Joop en Stien gaven elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Leeuwarden en trouwden aansluitend in de Sint Dominicus Kerk in Leeuwarden.
Reageer!

Echtpaar Platje-Kamps al vanaf de jeugd een stelletje

EMMEN - Op 10 april jongstleden was het precies 60 jaar geleden dat Aaltje Kamps en Geert Platje elkaar voor het eerste troffen en dat werd het afgelopen weekend gevierd met een etentje met hun twee zonen en een dochter en de kleinkinderen en achterkleinkinderen. Na hun huwelijk gingen ze wonen in Oosterhesselen, maar kwam als politieagent naar Emmen. Daar woonde het op verschillende plekken als wijkagent in Emmermeer onder anderen aan de lavendelheide, de Warmeerweg en Westerstraat.
Reageer!

Ebel van Klinken en Johanna Jantina Zuidema al 60 jaar een echtpaar!

EMMEN - Woensdag 9 maart aanstaande is het precies 60 jaar geleden dat Ebel van Klinken (82) uit Tweede Exloermond en Johanna Jantina Zuidema (80) uit Emmer Erfscheidenveen elkaar na een verkeringstijd van 4 jaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven. Het paar ging wonen in Emmermeer en nu sinds enkele jaren een plekje heeft gevonden in een mooi appartement aan het Vossepad in Emmen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda