KERKELIJK NIEUWS

Goede Herder voor de Goede Herder parochie

EMMEN – Onlangs is tijdens de viering in de Pauluskerk in Emmen door pastoor Albert Buter een paneel gewijd voorstellende Christus, de Goede Herder. De R.K. Pauluskerk maakt sinds januari 2015 deel uit van de Goede Herder parochie Emmen-Erica.
Reageer!

IN DE SCHIJNWERPERS ANGELIQUE LANGEN

EMMEN - Het werd een bijzondere ontmoeting met de bescheiden, bevlogen Angelique Langen, na de Eucharistieviering op 18 februari jongstleden, waarin zij en Eu-genio Peters de mis dienden. Ondanks afwezigheid van het koor zorgde pas-toor Albert Buter, met muziek (door opstelling van zijn keyboard) en optreden als voorzanger, voor een feestelijk tintje. Aan het einde van de viering memo-reerde hij, dat Angelique 25 jaar geleden voor het eerst de mis diende en nog steeds trouw acoliet is. Als dank en blijk van waardering reikte hij haar, namens het parochiebestuur, een oorkonde uit, waarin zij werd benoemd tot parel van de Goede Herder Parochie Emmen-Erica. Mia van Hebel overhandigde Angeli-que, uit naam van de geloofsgemeenschap van H. Franciscus van Assisië, een kaars, versierd met het christelijk symbool de duif, uitdrukking gevend aan de begeestering, waarmee Angelique haar taak als acoliet en de aansturing van de jongere misdienaars uitvoert. Dit bleek ook weer tijdens deze viering, waarin ze bijna onopgemerkt Eugenio aanwijzingen gaf bij het aanreiken van het water-kannetje en rinkelen van de altaarschellen tijdens de consecratie.
Reageer!

Genezingsdiensten in de Deur.

EMMEN - Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 januari houdt internationaal evangelist Edwin Jonkhout speciale gebedsgenezingsmeetings in evangeliegemeente de Deur.
Reageer!

Kerstviering in de Deur

EMMEN - Op zaterdag 24 december a.s. kun je de echte kerstsfeer ervaren in evangeliegemeente de Deur.
Reageer!

Kerstmusical 2016 RK Parochie Emmercompascuum.

EMMER COMPASCUUM - Het is het jaar 0 als Maria en Jozef op weg gaan naar Bethlehem.. Het is 2016 als Maria, een carrièrevrouw, samen met haar drukbezette Jozef een lange periode vrij neemt om een wereldreis te maken. Wat hebben beide Maria's en Jozefs met elkaar te maken...?
Reageer!

Ben Wubbels 25 jaar organist/dirigent Bernhardeskoor

EMMEN - Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum als organist/dirigent van het Bernharduskoor werd Ben Wubbels, omringd door zijn vrouw en vier kinderen, in de Pauluskerk, onderscheiden door pastoor A. Buter.
Reageer!

Brocante Kerst in De Grote Kerk in Emmen.

EMMEN - Op zaterdag 10 december is er Brocante Kerst in De Grote Kerk in Emmen. Deze dag kunt u genieten van Brocante met een vleugje kerst van 10:00-17:00 uur, ook is er voor een muzikale omlijsting gezorgd, namelijk; 'Christmas Carol Quartet' Met een knipoog naar Charles Dickens stijl verkeert Brocante Kerst in De Grote Kerk in Emmen in warme sferen.
Reageer!

Rap en hiphop-avond in de Deur.

EMMEN - Zaterdag 24 september is er een rap en hiphop avond in de Deur aan de Verlengde Spoorstraat 8 te Emmen. De volgende rappers zullen komen: mc Yeshua, Tirsa, Getitboy en Delacasa ; allemaal uit Groningen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda