Top 100 aller Drenten en VanSlag in actie voor Ruilgoederenbank

BORGER - Henk Eggens, de energieke kracht achter Cultuurpodium VanSlag in Borger, is ook een man van verbinden. Dat bracht hem op het idee om tijdens de uitzending van de Top 100 aller Drenten actie te voeren voor de Ruilgoederenbank in Nieuw-Buinen.

De 25ste Top 100 aller Drenten wordt op 31 december live uitgezonden vanuit het kerkgebouw waarin VanSlag is gevestigd. Ook zijn er optredens van een aantal artiesten. "Ik wilde die dag niet zomaar voorbij laten gaan", zegt Eggens. "We hebben er daarom een goed doel aan verbonden en gekozen voor de Ruilgoederenbank. Tussen elf en drie uur kunnen mensen langs komen om bruikbare goederen in te leveren die niet meer nodig zijn of die op zolder liggen te verstoffen. Daarnaast hebben we ook nog een wedstrijd knieperties bakken."

Henk Eggens heeft ondertussen heel wat mensen in beweging gekregen. Zo doen de gemeente Borger, stichting Keigoed, Rabobank, ondernemers en instellingen mee aan de actie. Lammie Polling, projectleider Steunstee, waar de Ruilgoederenbank onder valt is blij met alle aandacht. "We zijn er trots op dat VanSlag ons heeft uitgekozen als het goede doel." RTV Drenthe besteedt de komende week en tijdens de uitzending volop aandacht aan de actie.

Eggens: "Iedereen kan op Oudjaarsdag tussen acht en zes uur langskomen. De deur van de kerk staat open, Tiktak/Segafredo zorgt voor de koffie en er zijn knieperties. Ik hoop dat we aan het eind van de dag kunnen zeggen dat we een mooie uitzending hebben gehad, dat de bus van de Ruilgoederenbank propvol zit met spullen, dat we de lekkerste knieperties hebben gegeten, dat we veel mensen over de vloer hebben gehad en dat iedereen met een warm gevoel het oude jaar kan uitluiden. Dat laatste gebeurt ook daadwerkelijk, want we gaan de klok van de kerk luiden."

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda