Koninklijke onderscheiding voor twee bestuursleden De Olieveldruiters

NIEUW SCHOONEBEEK - Zaterdag 15 juni 2024 werden de heren Jan Gommer (66) en Klaas Duursma (61), bestuursleden van de Landelijke Rijvereniging & Ponyclub De Olieveldruiters, koninklijk onderscheiden. Beide bestuursleden, woonachtig in Schoonebeek, werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de manege aan de Krag in Nieuw-Schoonebeek ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Olieveldruiters. De bijbehorende versierselen werden hen opgespeld door burgemeester Eric van Oosterhout.

De heren Gommer(linkds) en Duursma, beide uit Schoonebeek, zijn al respectievelijk 27 en 22 jaar bestuurslid van de Olieveldruiters. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een nieuwe accommodatie aan de Krag in Nieuw-Schoonbeek. Recent nog vervulden ze een rol bij de inrichting van een nieuwe springpiste. De heer Gommer zorgde voor rijplaten zodat de materialen voor de aanleg goed kon worden aangeleverd zonder schade te veroorzaken. De heer Duursma tekende voor het ontwerp van de springpiste.


Beide bestuursleden zijn ook betrokken bij de organisatie van concoursen en de werving van sponsoren. De heer Gommer is verder verantwoordelijk voor de lesindeling. Ook ziet hij toe op de naleving van de huisregels en vervult hij tijdens concoursen de rol van ringmeester. De heer Duursma richt zich naast zijn bestuurslidmaatschap vooral op het onderhoud van de terreinen en het slepen en egaliseren van de pistes. Ook houdt hij zich bezig met het uitzetten van dressuurbanen en de springpiste.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda