Koninklijke ondescheiding voor direkteur De Bleerinck

EMMEN â


De heer De Kroon was van 1978 tot 1987 werkzaam als klinisch psycholoog bij psycho-geriatrisch Verpleeghuis De Bleerinck te Emmen. Hij heeft in belangrijke mate bijgedragen aan vernieuwing van zorgverlening voor dementerende ouderen en heeft zowel landelijk als internationaal een ontwikkeling op gang gebracht.

Vanaf 1987 is de heer De Kroon directeur van Verpleeghuis De Bleerinck en lid van de Raad van Bestuur van Zorggroep Tangenborgh. Hij nam het iniatief om tot samenwerking te komen tussen verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Zuidoost-Drenthe. De Zorggroep Tangenborgh is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 2000 werknemers actief zijn. De heer De Kroon is erin geslaagd om met behoud van de cultuurverschillen van de samenwerkende organisaties een totale organisatie te realiseren die qua uitstraling veel verder reikt dan de regio.

Verder was de heer De Kroon van 2000 – 2004 voorzitter van de Raad van Toezicht van CAD Drenthe. Hij heeft o.a. gezorgd voor het stabiliseren van deze organisatie. De heer De Kroon is geboren op 29 oktober 1950 en woont aan de Baxhoekweg 16 te Emmen.(zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda