NATUUR

WINTERMARKT 2016 in de Heemtuin Looackers

Op zondag 11 december van 10.30 - 16.30 uur Loo-ackers 29 Emmen. Entree is GRATIS. Er staan ongeveer 17 kramen met verschillende winterartikelen met een knipoog naar kerst. De Dierenbescherming organiseert een verloting waarvan de opbrengst voor 100% naar de dierenbescherming gaat.
Reageer!

Winterwandeling bij de Grote Rietplas

EMMEN - De IVN- Afdeling Emmen en Omstreken houdt op zondag 11 december een wandeling bij de Grote Rietplas in Emmen. Onder deskundige leiding van Dirk Marissen, IVN-Natuurgids, wordt gekeken en geluisterd naar aanwezige flora en fauna. Tijdens de wandeling wordt aangegeven hoe de natuur zich al heeft of gaat voorbereiden op de komende winter.
Reageer!

Lezing over grote hoefdieren

EMMEN - De IVN-Afdeling Emmen en Omstreken houdt op woensdag 7 december haar maandelijkse natuuravond. Aaldrik Pot, Provinciaal adviseur ad interim (ecologie, strategie, beleid, communicatie) bij Staatsbosbeheer, komt vertellen over grote hoefdieren waaronder wilde runderen.
Reageer!

Speuren naar Sporen

EMMEN - De IVN- Afdeling Emmen en Omstreken houdt op Zondag 20 november een wandeling in het Valtherbos. De wilde dieren leiden in ons land vaak een verborgen bestaan. Toch laten ze voor de oplettende toeschouwer verschillende sporen van hun aanwezigheid achter.
Reageer!

Cursus “Waar Wij Wonen”

EMMEN - De IVN– afdeling Emmen en Omstreken gaat van start met de introductie van een cursus voor inwoners van zuidoost Drenthe op:maandagavond 14 november a.s. in wijkcentrum ‘de Cluft’ in Angelslo Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Reageer!

Cursus “Waar Wij Wonen”

EMMEN - De IVN– afdeling Emmen en Omstreken gaat van start met de introductie van een cursus voor inwoners van zuidoost Drenthe op: maandagavond 14 november a.s. in wijkcentrum ‘de Cluft’ in Angelslo Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Reageer!

Monument Hoogveen Bargerveen onthuld

KLAZIENAVEEN - De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben op 27 oktober 2016 het hoogveen in het Bargerveen in Zuidoost-Drenthe onthuld als zevende Aardkundig Monument in Drenthe. Het laatste restje levend hoogveen in Drenthe ligt in het Meerstalblok. Tegelijkertijd is ook het startsein gegeven voor de uitvoering van de werkzaamheden voor het project Bargerveen- Schoonebeek.
Reageer!

Zaterdag 5 november Natuurwerkdag

EMMEN - Kom ook op zaterdag 5 november naar de Natuurwerkdag. Lekker samen aan de slag in de buitenlucht! Op meer dan 400 locaties In Nederland kun jij als vrijwilliger meehelpen om ons landschap een opknapbeurt te geven door te snoeien, te zagen, etc.
Reageer!

Paddenstoelen wandeling

EMMEN De IVN-Afdeling Emmen en omstreken houdt op zondag 16 oktober een paddenstoelenwandeling. Hoe komt een Vliegenzwam aan zijn naam? Stinkt een Stinkzwam? Moet je overgeven van een Braakrussula en is de Biefstukzwam eetbaar?
Reageer!

Lezing over Egels en andere nachtbrakers

EMMEN - De IVN-Afdeling Emmen en Omstreken houdt op woensdag 5 oktober haar maandelijkse natuuravond. Diliana Welink, beleidsmedewerker natuur en natuurbeheer Provincie Groningen en Natuurgids bij de Stichting het Drentse Landschap en de IVN-afdeling Assen komt vertellen over egels en andere nachtbrakers. In de nacht scharrelen egels ongemerkt door de tuin. Vleermuizen scheren haast onzichtbaar door de lucht en veel bloemen worden bezocht door onopvallende vlinders. Hoe leven deze nachtdieren, hoe zoeken ze eten en een partner.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda