PROVINCIE DRENTHE

Glasvezel zorgt voor tevreden bijen en vlinders

ASSEN - Wat hebben de aanleg van kilometers glasvezel in Drenthe te maken met boerenlandvlinder en bijen? Heel veel! Afgelopen week werd op Twitter gevraagd waarom de openliggende bermen, voor de aanleg van glasvezel, weer ingezaaid werden met een grasmengsel.
Reageer!

Negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas van Sportlandgoed het Zwartemeer

ZWARTEMEER - De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s geven een negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas van Sportlandgoed het Zwartemeer. Er is een te hoge concentratie intestinale Enterococcen bacteriën gemeten. Deze bacteriën kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. De klachten kunnen zijn maagkramp, misselijkheid, braken, koorts en diarree.
Reageer!

Profielschets commissaris van de Koning gereed

ASSEN - Tijdens een extra Statenvergadering op woensdag 21 juni stelt het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe vast en bieden zij deze aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), dhr. Dr. R.H.A. Plasterk, aan. De vergadering start om 16.00 uur en vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis.
Reageer!

Besluitenlijst Provincie Drenthe

Algemene vergadering van Aandeelhouders NV Waterbedrijf Drenthe d.d. 7 juni 2017 ASSEN - Gedeputeerde Staten machtigen gedeputeerde Bijl als aandeelhouder op te treden in de Algemene vergadering van Aandeelhouders van de WMD op 7 juni 2017. Stelsel Natuur en Landschap (SNL)
Reageer!

Miljoenen extra voor karakteristieke panden in Drenthe

ASSENM - De provincie Drenthe wil zich blijven inzetten voor het behoud en de herbestemming van karakteristieke panden in Drenthe. De provincie stelt via de regeling Subsidie behoud/herbestemming karakteristiek bezit 2017-2020
Reageer!

Koninklijke Erepenning voor Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin

HOLLANSCHEVELD - Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin uit Hollandscheveld ontvangt morgen de Koninklijke Erepenning uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe Jozias van Aartsen. Tijdens een groot jubileumconcert vanwege het 50-jarige bestaan wordt de veelvuldig geprezen vereniging geëerd voor haar bijzondere verdiensten.
Reageer!

Drenthe sluit zich als zesde aan bij de vijf krimpprovincies

ASSEN - De provincie Drenthe sluit zich als zesde provincie aan bij de vijf Nederlandse krimpprovincies en de aanpak ‘Nederland in Balans’: Fryslân, Groningen, Gelderland, Limburg en Zeeland. Dat is de uitkomst van een recent overleg met de vijf krimpprovincies van Nederland.
Reageer!

N34 Odoorn-Noord – Gasselte afgesloten in weekend 12-14 mei

ASSEN - In het weekend van 13 en 14 mei wordt de N34 tussen de afslag Odoorn- Noord en de afslag Gasselte afgesloten voor al het verkeer. In dat weekend wordt de tunnel Bovenstraat, bij de nieuwe kruising Exloo, afgebroken. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren vanaf vrijdag 12 mei 20.00 uur tot en met maandagochtend 15 mei 06.00 uur.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda