FC Emmen vrijdag thuis tegen FC Den Bosch

EMMEN - FC Den Bosch is vrijdagavond in het Univ? stadion de tegenstander voor FC Emmen: een ploeg die tot de favorieten in de Jupiler League wordt gerekend en tevens altijd lastig voor FC Emmen is. Vorig seizoen verloren de Emmenaren in de Brabantse hoofdstad met liefst 5-0 en ook het thuisduel ging verloren (0-1). In het huidige seizoen wachten beide teams nog op de eerste overwinning.

FC Den Bosch is één van de weinige ploegen in de Jupiler League die echt versterkt uit de zomerperiode lijkt te zijn gekomen. Zo werd de voormalige topschutter uit de eerste divisie Fabio Caracciolo van ADO Den Haag gehuurd. De Belgische spits had in 07/08 een topseizoen bij FC Eindhoven en wilde dat te gelde brengen bij ADO Den Haag. In de eredivisie ging het scoren hem minder vlot af en trof slechts een keertje doel.

Verder kwam Steef Nieuwendaal en Niels Vorthoren over van Willem ll: twee spelers met redelijk veel ervaring op het hoogste niveau. Verdediger Benny Kerstens werd bij RBC Roosendaal weggeplukt terwijl Kees van Buuren uit het beloftenteam van FC Utrecht werd gehaald. Er waren uiteraard ook vertrekkers zoals het zeer ervaren centrale duo Peter van den Berg en Arjan Ebbinge en de behendige Stanley Aborah.

FC Den Bosch, met nieuwe trainer Marc Brys, startte goed met een 1-1 gelijkspel bij FC Volendam (doelpunt Caracciola) maar ging afgelopen vrijdag thuis tegen Excelsior na een scheidsrechterlijke dwaling tegen Excelsior het schip in. Serdar Gözübüyük, de coming man uit het scheidsrechterskorps, legde de bal in de extra tijd op de stip na een overtreding van Steef Nieuwendaal aan de rand van het strafschopgebied.

FC Emmen-trainer Harry Sinkgraven weet wat zijn ploeg te wachten staat. ,,FC Den Bosch is een goed elftal met vooral aanvallend behoorlijk veel vermogen.'' Omdat de selectie van FC Emmen, behalve een wat grieperige Sinkgraven, geen blessure- of ziektegevallen kent zal de basisformatie naar verwachting weinig of niets verschillen met die van een week eerder tegen FC Zwolle.  

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda