Nipt verlies voor Sp. Zweeloo in oefenderby vol kansen

SCHOONOORD ? Sportclub Zweeloo heeft woensdag de oefenderby in buurdorp Schoonoord tegen zondagvierdeklasser VV KSC nipt verloren, 2-1. De fysiek sterke Schoonoorders vonden het net in de dertiende en 85e minuut. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van leidsman Jans Pronk deed Sp. Zweeloo iets terug via Mauro Dos Reis (en hoe). De Kiel Schoonoord Combinatie, die voor de gelegenheid in witte shirts speelde, en Sp. Zweeloo kwamen beide tot een tiental ? al dan niet grote ? kansen.


Gerko Lanting in duel met een KSC-er.

Ondanks de hitte aan de Sportparklaan waren beide brigades in voor een vermakelijk oefenduel, dat aanvankelijk voor Sp. Zweeloo was. Zo namen Rick Hagenauw en Vincent Kok het doel van de Schoonoorders onder vuur, maar het was KSC dat de leiding pakte. De van Rolder Boys teruggekeerde Sander Heuker werd vrijgelaten na een crosspass en zijn diagonale inzet ging dan ook over de doellijn. Binnen drie minuten kwamen de geel-zwarten met een antwoord. Rolf Drewes drukte af met zijn rechtervoet, maar er volgde een onterecht vlagsignaal voor buitenspel.

Na een kansje voor de nummer negen van KSC – Remko Koopman was op zijn hoede – probeerde Hagenauw het maar eens van erg ver. Zijn inzet zeilde niet eens zo gek ver over. Om en nabij een half uur wedstrijd dienden de volgende kansen zich aan. Eerst kopte Anne Hajes naast op aangeven van Drewes. Nog geen minuut later omspeelde de sterke Heuker de sluitpost uit Zweeloo, maar de middenvelder prikte de bal in het zijnet. Tot aan de rust schampte Gerko Lanting nog met zijn hoofd de bal, mikte Drewes over na een steekpass van Thomas Wolting en vond de rechtsback van KSC de lat met een verdwaalde voorzet.

Na de welkome rust waren de eerste grote kansen voor KSC, want spits Sander Schuiling kopte al snel naast. Een solo van dezelfde aanvaller ging vooraf aan een harde uithaal, die de ingevallen keeper Jaap Haan met zijn vuisten verwerkte. Ook met nog een half uur op de mooie klok deed Haan wat hij moest doen, want opnieuw Schuiling vuurde hard. Twintig minuten voor tijd was KSC vlakbij de 2-0, maar de nummer veertien miste een opgelegde kans.

Het eerste balcontact van de ondertussen ingevallen Niek Zwiep veranderde daarna bijna in goud voor Sp. Zweeloo. Het schot van de middenvelder had echter net niet genoeg kracht. Hajes volgde het voorbeeld van zijn teamgenoot door ook van ver uit te halen, maar de in een lange broek gehulde goalie was de situatie meester. In de slotfase was nog sprake van drie opmerkelijke momenten.

Zo vond de ingevallen nummer twaalf de bovenkant van de lat na een messcherpe counter, maar KSC breidde de minimale marge alsnog uit. Een volley van Schuiling zeilde namelijk fraai in de kruising. De mooiste treffer kwam echter op naam van Mauro Dos Reis, die samen met Julian Manting en René Lanting na de rust inviel. Na een uittrap van Haan ging Dos Reis ervandoor over de rechterflank. Eén van de KSC’ers werd omspeeld, waarna de aanvaller de bal schitterend in de verre kruising stuurde, 2-1.

KSC – Sp. Zweeloo: 2-1 (1-0). 13. Sander Heuker 1-0, 85. Sander Schuiling 2-0, 88. Mauro Dos Reis 2-1. Scheidsrechter: Jans Pronk (Aalden).

Sp. Zweeloo: Remko Koopman (46. Jaap Haan); Rick Kiers, Ties van der A, Hans Lanting (77. Gerko Lanting), Gerben Manting (46. Julian Manting); Rolf Drewes (46. René Lanting), Anne Hajes, Thomas Wolting, Vincent Kok (70. Niek Zwiep); Gerko Lanting (46. Mauro Dos Reis), Rick Hagenauw. (tekst: Kristian Elders. foto: Thomas Kamman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda