Wind spelbreker bij duel De Weide ? Drenthina

EMMEN - Vooraf was al duidelijk dat de harde wind die het sportpark van De Weide teisterde een belangrijke rol zou vervullen in het treffen tussen De Weide en Drenthina. De thuisploeg had na de nederlaag van vorige week wat goed te maken en de bezoekers wilden de goede lijn van de eerste 3 wedstrijd graag doortrekken. Door de wind in de rug gesteund waren het dan ook de mannen van trainer Karhof die in de eerste helft de eerste speldenprikjes uitdeelden. Veelal met lange ballen van achteruit werd geprobeerd hun topscorer Ferry Reijs in stelling te brengen.

In de 13e minuut was het Reijs die de bal teruglegde op een instormende ploeggenoot die zijn harde schot op de vuisten van Michiel Sanders uiteen zag spatten. In de rebound had Bas Boersma geluk dat de scheidsrechter zijn handsbal over het hoofd zag.

Ondanks de tegenwind waren de bezoekers in het resterende deel van de eerste helft het beter voetballende team zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Tom Brinks was de gevaarlijkste aanvaller van Drenthina maar zijn voorzetten bereikten dit keer niet spits Ollie Uitenwerf.

Op slag van rust was Uitenwerf nog het dichtst bij de openingstreffer. Een door Sietse Glazenburg prima genomen vrije bal kwam op het hoofd van de doorgaans trefzekere spits,  echter geheel vrijstaand kopte hij de bal dit keer in de handen van doelman Henri van der Weide.

In het begin van de tweede helft kreeg wederom Ollie Uitenwerf een uitgelezen kans de score te openen. Een lange bal van achteruit werd door hem op waarde geschat, maar na het omspelen van doelman Van der Weide had hij de pech dat een De Weide-verdediger zijn reeds geslagen doelman te hulp kwam en een zodoende een achterstand voorkwam. Vanaf dat moment legde laatste man Willem Baldé de Drenthina-spits volledig aan de ketting en gaf hem geen ruimte meer om dreigend te worden.

Aan de andere kant was Ferry Reijs tot twee keer toe dreigend. De eerste keer was zijn kopbal te zacht om Michiel Sanders te verschalken, de tweede keer gooide zijn bewaker Michiel Mepschen zich met alle ziel en zaligheid in de baan van het schot waardoor ook deze kans teniet werd gedaan.

Twintig minuten voor tijd was het moment van deze wedstrijd. Tom Brinks was attent bij een snelle spelhervatting van Michiel Sanders en kreeg een vrije doortocht naar het vijandelijke doel. In een ultieme poging een tegentreffer te voorkomen besprong doelman Van der Weide de Drenthina-aanvaller op de rand van het 16 meter gebied. De scheidsrechter oordeelde dat het er binnen was en gaf Drenthina een strafschop. Tom Brinks moest na deze charge groggy het veld verlaten en de doelman van de thuisploeg mocht tot verbazing van iedereen blijven staan.

Waar Ollie Uitenwerf in de vorige wedstrijd tot twee keer toe trefzeker was vanaf 11 meter faalde hij deze keer oog in oog met Van der Weide. De slap ingeschoten bal kon eenvoudig door de doelman worden gekeerd. De Weide putte moed uit dit moment en probeerde alsnog de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De Drenthina-verdedigers moesten in de laatste minuten van dit duel alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen.

Even sloeg de Drenthina-aanhang de schrik om het hart toen Martin Keuter een sliding inzette en de bal tegen zijn arm geschoten kreeg maar tot ieders opluchting gebeurde dit net buiten het strafschopgebied. Keuter moest deze actie bekopen met een gele kaart en de toegekende vrije trap werd ruim naast het doel van Michiel Sanders geschoten.

Na het eindsignaal stond de 0 – 0 nog steeds op het scorebord. Trainer Gerrie Benes vond dat de remise in overeenstemming was met het spelbeeld. "Het ging gelijk op, maar wij kregen wel twee honderd procent kansen. Daar staat tegenover dat we steeds moesten oppassen. Hun spits Reijs bleef maar op kansen loeren. Daarom kan ik met de remise wel leven" aldus Benes.