Atletiek

Jantien Lubben en Joost Hendriks oppermachtig tijdens Lenteloop

EMMEN - Zaterdag werd op en rond sportpark De Meerdijk de lente traditioneel ingeluid, voor de hardlopers met de lenteloop. Het was tevens de laatste wedstrijd van het loopcircuit van E.A.C. De Sperwers. Jantien Lubben en Joost hendriks waren oppermachtig.
Reageer!

Hondsrug College met 150 man naar 4 Mijl van Emmen

EMMEN - Maar liefst 150 leerlingen en docenten van het Hondsrug College doen mee aan de 4 Mijl van Emmen, op 3 april. Om goed beslagen ten ijs te komen, volgen ze een aantal trainingen bij atletiekvereniging de Sperwers. De eerste 30 leerlingen onderwierpen zich afgelopen vrijdag -in hun vrije tijd- aan looptrainingen, rek- en strekoefeningen op de sintelbaan van de Sperwers op sportpark Meerdijk.
Reageer!

Bijzondere groep bereidt zich voor op Rietplasloop

EMMEN - Donderdag jongstleden is er weer een groep van 25 (ex)kankerpatiënten gestart met hun voorbereiding op de Rietplasloop bij E.A.C. De Sperwers. De voorzitter van de Emmense atletiekvereniging en Jeroen Broekhof namens de Stichting Rieplasloop staken de deelnemers een hart onder de riem middels een korte toespraak, als start van hun voorbereidingen op De Rietplasloop.
Reageer!

En dat is Drie!!! voor Egbert Zijlstra

EMMEN - Egbert Zijlstra uit Barger-Oosterveld lijkt niet te stoppen. De 66-jarige E.A.C. De Sperwer atleet won afgelopen weekend in Den Haag alweer zijn derde Nederlandse titel op rij in de leeftijdscategorie 65+. Dit keer op de halve marathon.Vorig jaar haalde Egbert Zijlstra zijn eerste Nederlandse titel tijdens de Rotterdam marathon. In februari volgde de Nederlandse titel op de 10 kilometer in Schoorl.
Reageer!

Luidt de lente sportief in met de Lenteloop

EMMEN - Zaterdag 19 maart wordt alweer voor de 27e keer wordt bij E.A.C. De sperwers de Lenteloop gehouden. Deze thuiswedstrijd van de Emmense atletiekvereniging Is een wegwedstrijd rond en op de atletiekbaan aan de Ullevi 1 op sport- en businesspark De Meerdijk te Emmen. Het is een relatief vlak parcours over verharde wegen met in de laatste kilometer een pittige heuvel van de wielerbaan waarna de atleet glorieus wordt binnengehaald tijdens de finish op de atletiekbaan. Voor alle clinic deelnemers van de 4 mijl van Emmen en de Drentse loopfestijn een mooi meetmoment.
Reageer!

Joost Hendriks en Janien Lubben winnen Rietplasrun

EMMEN - Na natte editie van de FS Hondsrugcross, veertien dagen geleden, stond vanmiddag de tweede wedstrijd, de Rietplasrun, van de E.A.C. de Sperwers loopcircuit op het programma.Op het uitdagende parcours aan de borders van de grote Rietplas werd de strijd beslist in het voordeel van Janien Lubben en Joost Hendriks op de hoofdafstand van 8 kilometer. Er waren in totaal zoâ
Reageer!

Egbert Zijlstra Nederlands kampioen 65+ 10 kilometer

SCHOORL - In het Noord-Hollandse Schoorl werd zondag de internationale Groet uit Schoorl run gehouden, met veel nationale en internationale toppers. Ook het Nederlandse Kampioenschap 10 kilometer op de weg was een onderdeel van het wedstrijdprogramma.
Reageer!

Janien Lubben en Joost Hindriks winnen FS Hondsrugcross

EMMEN - Waar de meeste inwoners van Emmen en omstreken binnen bleven of overdekte activiteiten ondernamen, vanwege de vele regen die zaterdag viel. Meldde toch een kleine 150 hardlopers zich bij de start van De FS Hondsrugcross. Het al zware parcours, onder normale omstandigheden, was door de vele regen een nog grotere uitdaging geworden. De hoofdafstand van 8 kilometer werd bij de dames gewonnen door Janien Lubben en bij de heren door Joost Hendriks. Zoals vaker de laatste tijd bij de regionale wedstrijden, waren de masters op deze afstand sneller dan de senioren, Bertha Bruggekamp bij de dames en Wim Opten bij de heren.Het selectieve parcours met het Haantjesduin, plassen en modderpaden, noopte de hardlopers hun eigen tempo te lopen. Wim Opten nam overall de koppositie en stond deze niet meer af en snelde naar een tijd van 30:52. Hij werd op 29 seconden gevolgd door Joost Hendriks uit Schoonebeek. Bij de dames werd het een strijd tussen Janien Lubben uit Emmen en Lionitas atlete Bertha Bruggekamp die overall won 1n 36:14 op 34 seconden gevolgd door de Emmense. De 4 kilometer werd bij de dames gewonnen door LSV Invictus atlete Ilse Rooks in 17:36 en bij de heren door E.A.C. De Sperwers atleet Vincent Wolters.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda