Zondag 31 augustus - 11e Bommen Berendloop

GRONINGEN - Met een parcours dwars door het natuurgebied De Onlanden en Groningen Zuid gaat de 11e editie van de Bommen Berendloop op zondag 31 augustus van start.

De inschrijving is inmiddels geopend. De onderdelen waaraan kan worden deelgenomen zijn de 1K Kidsrun, de Leutje 4 Mijl, 10 kilometer en de halve marathon. Wederom is Natuurmonumenten het goede doel van de Bommen Berendloop. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een eenmalige donatie doen voor Natuurmonumenten. Meer informatie over de Bommen Berendloop is te vinden via de vernieuwde website www.bommenberendloop.nl.

1K Kidsrun
Hardlopen is jong geleerd, oud gedaan. Tijdens de 1K Kidsrun kunnen kinderen van 4 tot 11 jaar 1 kilometer hardlopen op de atletiekbaan in het Stadspark. De inschrijfkosten zijn € 3,50 per persoon.

Leutje 4 Mijl
Na het succes van vorig jaar is de Leutje 4 Mijl wederom een onderdeel. De 6,4 kilometer is een goede oefening voor de enige échte 4 Mijl van Groningen.

10 kilometer
Het parcours van de 10 km voert langs het natuurgebied De Onlanden en door een gedeelte van Groningen Zuid.

Halve marathon
De route van de halve marathon voert de loper dwars door het natuurgebied De Onlanden en Groningen Zuid. Daarnaast worden 3 gemeenten aangedaan: Groningen, Tynaarlo en Noordenveld. Een prachtige groene route. De inschrijving bedraagt voor de alle afstanden (m.u.v. de Kidsrun) €12,-.

Natuurmonumenten – het goede doel
Sinds 2013 is Natuurmonumenten verbonden aan de Bommen Berendloop. Natuurmonumenten is een vereniging die zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doet de vereniging door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. Met de d11e Bommen Berendloop onaties wil Natuurmonumenten nieuwe bankjes in natuurgebied De Onlanden plaatsen.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda