FC Emmen weet opnieuw niet in eigen huis te winnen

EMMEN - In een spannende wedstrijd hebben FC Emmen en Vitesse de punten gedeeld: 3-3. De thuisploeg leek lang op weg naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen, maar moest in de slotfase alsnog genoegen nemen met een gelijkspel. FC Emmen, dat voor de tweede keer in drie dagen thuis speelde, kwam na een half uur spelen op voorsprong.

Fridolin Wagner kopte raak na een goede voorzet van Kelian Nsona, die tot dat moment al een plaag was geweest voor zijn directe tegenstander Mees Kreekels. Vlak voor rust maakte Vitesse gelijk via een goal van Miliano Jonathans. Hij was op zijn beurt weer een plaag was voor de verdediging van FC Emmen.

Vlak na rust zette Nsona de Drenten weer op voorsprong. Hij rondde een fraaie Drentse aanval af met een kopbal, na goed voorbereidend werk van Hawkins. De vreugde was echter van korte duur, want Vitesse kwam tien minuten later langszij. Marcus Steffen kopte uit een corner vogelvrij de gelijkmaker binnen.

Het spel bleef op en neer golven met kansen voor beide ploegen. Evina leek het duel in Emmer voordeel te beslissen toen hij in de 69ste minuut de 3-2 binnenschoot, maar vanaf dat moment zette Vitesse opnieuw aan. In de slotminuut van het duel zorgde Giovanni Büttner met een afstandsschot voor de 3-3, waardoor FC Emmen voor de derde keer een voorsprong weggaf.

De laatste minuten van het duel verliepen hectisch en beide ploegen kregen nog kansen op de winnende treffer, maar er vielen geen doelpunten meer. Zo eindigde de wedstrijd in een puntendeling, waarmee FC Emmen nog altijd wacht op de eerste thuisoverwinning van het seizoen.