Finalisten 1e Zwaagstratoernooi bekent.

HOOGEVEEN - Het Zwaagstratoernooi nadert langzaam maar zeker zijn ontknoping. Het toernooi is het grootste biljartevenement in het noorden van ons land. Meer dan 100 teams uit Drenthe, Overijssel, Groningen en Flevoland gaven acte de présence. Met de reserves meegerekend speelden maar liefst 600 biljarters meer dan 500 partijen om uit te maken wie er uiteindelijk in de finales in de verschillende categorieën zouden staan.

Dit biljartspektakel wordt georganiseerd door de Stichting Biljarten voor goede doelen in Drenthe en omstreken. Deze Stichting is gelieerd aan HBC en heeft als primaire doelstelling om Drentse kinderdagverblijven, die zich bekommeren om de lichamelijke en geestelijke gehandicapte jeugdige medemens, financieel te ondersteunen. Ook het huisorkest, de Altiband uit Meppel, wordt niet vergeten. In de afgelopen 15 jaar hebben de biljarters al meer dan € 100.000, - afgedragen.

Ook dit jaar ziet het er weer rooskleurig uit voor de goede doelen. De nieuwe hoofdsponsor en de leden van De Club van 50 hebben voor een stevige financiële basis gezorgd. Bovendien komen de inschrijfgelden van de teams en de opbrengst van de dagelijkse loterij ten goede aan de kinderdagverblijven en de Altiband.

Na bijna twee maanden biljarten zijn de finalisten bekend. In de categorie recreanten hebben zich “De Haven” uit Schoonoord en “De gebroeders Van der Veen” uit Hoogeveen voor de finale geplaatst. Bij de senioren libre strijden “Het Witte Peerd” uit Nieuwleusen en De Pompe uit Hoogeveen om de felbegeerde titel. “Het Groene Laken” uit Urk maakt samen met “Lindeboom 2” uit Oosterhesselen uit wie zich winnaar mag noemen bij de driebanders klein en HBC 2 van de thuisspelende vereniging en Paddy’s Club uit Dedemsvaart wedijveren om de titel driebanden groot.

De finalewedstrijden worden op zaterdagmiddag 14 juni gespeeld, aanvang 13.00 uur. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 17.00 uur. Burgemeester C. Bijl van Emmen, lid van het Comité van Aanbeveling, zal samen met de voorzitter van de Stichting, Lammert Homan, het uiteindelijk af te dragen bedrag bekendmaken.

Iedereen die benieuwd is naar de ontknoping en naar de uiteindelijke eindopbrengst van het toernooi is van harte welkom in de prachtige biljartaccommodatie van de Hoogeveense Biljart Club aan de Terpweg 2 in Hoogeveen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda