Biljarters stoten € 7.000,00 bij elkaar tijdens Zwaagstratoernooi.

HOOGEVEEN - Afgelopen zaterdag heeft Burgemeester C. Bijl van de gemeente Emmen in zijn functie als lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Biljarten voor Goede Doelen vijf Drentse kinderdagverblijven en de Alti band uit Meppel kunnen verrassen met een cheque € 7.000,00.

Dit was de eindopbrengst van het traditionele Zwaagstratoernooi dat ieder voorjaar door de Stichting Biljarten voor Goede Doelen in Drenthe en omgeving wordt georganiseerd.
Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om het wel en wee van lichamelijke en geestelijk gehandicapte kinderen in de Drentse instellingen zo aangenaam mogelijk te maken.

Het toernooi werd gespeeld in vier verschillende categorieën, namelijk senioren libre, recreanten, driebanden klein en driebanden groot. Op 7 april begonnen de biljarters aan het megatoernooi om uit te maken welke acht teams de finale mochten spelen.

De finale in de categorie recreanten werd uitgevochten tussen De Haven uit Schoonoord en de gebroeders Van der Veen uit Hoogeveen. De mannen uit Schoonoord lieten de Hoogeveners kansloos door met maar liefst 7- 0 te winnen. De afdeling senioren bracht wel winst voor Hoogeveen. De Pompe 1 hakte met dezelfde cijfers Het Witte Peerd uit Nieuwleusen in de pan.

In de afdeling driebanden klein gingen de specialisten van Het Groene Laken uit Urk met de winst aan de haal. Ook de verassend sterk spelende eerste man van tegenstander Lindeboom 2 uit Oosterhesselen, Siebe de Haan, die zijn opponent Rijer ter Napel van de tafel veegde, bracht hierin geen verandering. Succes voor de thuisclub HBC was er bij de driebanders groot. HBC 2 was duidelijk een maatje te groot voor Paddy’s Club uit Dedemsvaart.

Na afloop werden de wisseltrofee’s door commercieel directeur Wim Oldewening en Arjan Pronk van de hoofdsponsor, de Zwaagstragroep, uitgereikt. De Altiband uit Meppel zorgde met ondermeer een speciale W.K.-lied, overigens gecomponeerd door René Karst, dat het nog lang onrustig bleef in de unieke clubaccommodatie van de Hoogeveense Biljartclub aan de Terpweg.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda