EURO GRAND PRIX BANDSTOTEN BIJ H.B.C.

HOOGEVEEN _ Opnieuw is H.B.C. er in geslaagd om een topevenement naar Hoogeveen te halen. Van 21 t/m 23 februari 2014 zal in Biljartcentrum L’Acquit aan de Terpweg 2 te Hoogeveen de eerste Euro Grand Prix Bandstoten worden verspeeld. De Europese Bond, CEB, heeft besloten eens in de 2 jaar een Europees Kampioenschap te houden in alle spelsoorten op één locatie, te weten Brandenburg. In het tussenliggende jaar wordt er dan een Grand Prix georganiseerd in de verschillende spelsoorten. De aanvraag van H.B.C. om de eerste Grand Prix Bandstoten te mogen organiseren werd beloond.

H.B.C. mag als organisator drie wildcards weggeven en is er in geslaagd om drie wereldtoppers naar Hoogeveen te halen. In de eerste plaats de beste allrounder in alle spelsoorten, Fréderic Caudron uit België. In het driebanden een absolute topper, maar hij werd afgelopen april ook Europees Kampioen Bandstoten in Brandenburg. Uit Nederland komen Jean-Paul de Bruijn en Raymund Swertz. De Bruijn is de Wereldkampioen Bandstoten van 2007 en veelvoudig Europees en Nederlands kampioen. Hij is zeker goed voor een moyenne van 15.00. Ook werd hij het afgelopen seizoen natuurlijk Nederlands Kampioen Driebanden.

Raymund Swertz is het grootste talent uit Nederland in de klassieke spelsoorten. Dat liet hij zien in Brandenburg door zowel het Europees kampioenschap Anker-kader 47/2 als 71/2 voor zich op te eisen. In et weekend van 20 t/m 22 september 2013 werd hij ook Nederlands kampioen Libre –Groot met een moyenne van 254,44. In elf beurten scoorde hij 2800 caramboles en maakte 5 partijen van 400 caramboles in 1 beurt uit.

Inmiddels zijn er 36 spelers, die vrijdagmiddag 21 februari 2014 meedoen aan deze Grand Prix. Van de eerste 10 van het Europees Kampioenschap in Brandenburg komen er 7 naar Hoogeveen onder wie de Fransman Alain Remond, Michel van Silfhout, Xavier Gretillat en Marek Faus. Ook uit onze omgeving doen drie spelers mee te weten Erwin de Groot uit Emmen, Robin Jonker uit Enschede en Jordy de Kruijf uit Hoogeveen.

De opening is vrijdagmiddag om 13.30 uur door Burgemeeter Loohuis van de Gemeente Hoogeveen, die proberen zal de acquitstoot te maken. Om 14.00 uur zal begonnen worden met de eerste groepswedstrijden en er wordt non-stop door biljart. Zaterdagmorgen om 10.00 uur wordt een begin gemaakt met de overige wedstrijden in de poules en zaterdagavond wordt begonnen met de  achtste finales. Zondagmorgen om 10.00 uur gaan de oveerige acht spelers door met de kwartfinale, gevolgd door om 12.00 uur met de halve finale en om 15.00 uur zullen de twee overgebleven spelers strijden om de eindzege.

De wedstrijden zijn ook te volgen op de livestream via www.biljart.tv
Sens Instoretail B.V. uit Dalen zal als hoofdsponsor optreden. Dit bedrijf was bij het W.K. Driebanden-Groot Junioren in 2011 ook reeds sponsor. Ook Univé Verzekeringen zal weer als sponsor optreden. Ook probeert H.B.C. door middel van een verloting financieel het plaatje rond te krijgen. Op vrijdag 13 juni 2014  zullen Jean-Paul de Bruijn en Raymund Swertz zowel een middag- als avondclinic geven van elk 1 ½ uur. Via een verloting zullen er vier personen deze clinic kunnen winnen, die dan ook nog een persoon mee mogen nemen. De loten kosten € 5,00 per stuk en kunnen besteld worden via k.wemmenhove@home.nl

H.B.C. hoopt met dit evenement het Noorden van Nederland opnieuw biljarten van het hoogste niveau te kunnen tonen en hopen dan ook op veel toeschouwers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda