Jan Dekker niet in de finale

FRIMLEY GREEN(Eng/EMMEN - Darter Jan Dekker uit Emmen is er niet in geslaagd om de finale van de WK darts. De Emmenaar was in Frimley Green na een spannende halve finale net de mindere van de Engelsman Alan Norris, maar verloor met 6-5. Nadat Norris twee kansen op een 3-1 voorsprong had laten liggen nam Jan Dekkerhet heft in handen en liep uit naar een 4-2 voorsprong in sets, maar Norris vocht zicht terug.

In de beslissende set  wist Dekker met een 158-finish te voorkomen dat hij op een 2-0 achterstand werd gezet Een leg later liet hij vier mogelijkheden onbenut om zijn tegenstander te breken, waarna hij in de zevende set maar liefst vijf dubbels miste en  Norris de partij uiteindelijk won.

Toch een goede prestatie van de Emmenaar, maar de finale wordt vandaag een Engels onderonsje met Bunting en Norris.

De setstanden waren: 3-0, 2-3, 3-1, 2-3, 1-3, 0-3, 3-0, 3-1, 3-2, 2-3, 4-2..