Jean-Paul de Bruijn wint eerste Euro Grand Prix Bandstoten in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Het afgelopen weekend werd bij Biljartvereniging H.B.C. in Hoogeveen de eerste Euro Grand Prix Bandstoten verspeeld. 36 spelers uit Europa waren naar Hoogeveen afgereisd om de titel te grijpen. Na het spelen van de voorrondes en de laatste 16 begonnen zondagmorgen de kwartfinales Xavier Gretillat uit Zwitserland maakte in 3 beurten de 120 caramboles vol tegen Dave Christiani die bleef staan op 39. Caudron (België) won ook in 3 beurten van van Gemert. Van Gemert maakte nog 3 caramboles in de gelijkmakende beurt. Hoogste serie 85.

Espinasa uit Spanje won in 8 beurten van één van de favorieten Alain Remond uit Frankrijk, die op 20 caramboles bleef steken. Topfavoriet Jean-Paul de Bruijn maakte dat waar door in 8 beurten te winnen van Dieter Steinberger uit Duitsland

In de halve finale won de Bruijn opnieuw, nu van Espinasa in 4 beurten met een hoogste serie van 59..
In de strijd tussen Gretillat en Caudron ging eerstgenoemde hard van start en maakte de 120 in 3 beurten vol met een hoogste serie van 93. Caudron stond toen op 33 en was goed bezig in de gelijkmakende beurt, maar na een serie van 75 maakte hij touché en was Gretillat winnaar.

In de finale liet de Bruijn zien wie de sterkste was en maakte opnieuw de 120 caramboles vol in 3 beurten met een hoogste serie van 42. Gretillat kwam niet verder dan 19 caramboles

Na afloop van de finale namen de heren v.d. Kooi, voorzitter van HBC en de heer Deegens, vice-president van de CEB  de prijsuitreiking voor hun rekening en kon HBC terugkijken op weer een fantastich evenement met veel publieke belangstellig.

Het podium in Hoogeveen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda