HSG Nordhorn kansloos tegen Füchse Berlin

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen was dit weekend kansloos tegen het vooral fysiek sterke en veel effectievere team van Füchse Berlin. Na een goed begin, waarin vooral keeper Bart Ravensbergen uitblonk en de HSG brutaal zelfs 3x een voorsprong nam, ging er ineens richting de pauze van alles mis.

Bart Ravensbergen, die juist speler van de maand oktober in Duitsland geworden was en toppers als Uwe Gensheimer en Niklas Ekberg o.a. achter zich liet, strooide weliswaar met prima passes op de buitenspelers, maar ineens was de overtuiging bij de aanvallers verdwenen.

Rode kaart
En toen tot overmaat van ramp aanvaller Georg Pöhle ook nog eens een ongelukkige rode kaart kreeg voorgeschoteld, enkele minuten voor de rust, was het geloof in een goede afloop helemaal weg. Strafworpen werden gemist ( 3 van de 4 werden gestopt door een overigens voortreffelijke keeper Milosavljev bij de gasten ), open kansen gingen er niet in en zo konden de gasten weglopen van een tussenstand van 11-14 naar 12-18 bij rust. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist.

Andere opstelling
In de tweede helft probeerde trainer Sveinsson van de HSG het met andere spelers op de vloer. Zo kregen Seidel en de Nederlander Alec Smit hun kansen, maar ook zij konden het tij niet meer keren. Uitblinkers in die fase bij de HSG waren eigenlijk alleen keeper Björn Buhrmester met vele stops en linksbuiten Lasse Seidel met 5 treffers, die de HSG nog enigszins in de race hielden. Toch konden zij ook niet voorkomen dat het verschil langzaam opliep tot 10 goals. En zo werd het einde van deze, vooral in de tweede helft eenzijdige wedstrijd, via tussenstanden van 17-25 en 20-29 bereikt met 24-34.

En hoewel de fans in het met een kleine 3000 toeschouwers opnieuw goed bezette Euregium vol achter hun ploeg bleven staan, was het voor de HSG Nordhorn-Lingen een bittere pil, dit ruime verlies. In de volgende wedstrijden, waarin de HSG tegen een aantal ploegen uit de onderste regionen moet spelen, zullen er beslist punten gepakt moeten worden, wil men niet met de Feestdagen in het verschiet al op een hopeloze achterstand op de niet-degradatie plaatsen staan.
Topscoorders: HSG: Lasse Seidel 5 treffers. Patrick Miedema prikte 3x raak. Toon Leenders en Alec Smit kregen 1 streepje achter hun naam. Bij Füchse Berlin trof good-old Hans Lindberg 9x doel, waarvan 5 strafworpen.