Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Helaas het mocht niet zo zijn. Hoewel de HSG Nordhorn-Lingen een goed begin kende, zelfs 3x een voorsprong nam en het tot 8-8 bijbleef, ging het richting de pauze ineens mis. En dat was geweldig sneu vooral voor Bart Ravensbergen, onze Nationale doelman. Hij, die juist speler van de maand oktober in Duitsland geworden was, een eer die niet veel Nederlanders te beurt valt, keepte tot dan een prima wedstrijd.


Open kansen, zelfs strafworpen, werden gemist en dat gaf de tegenstander de kans weg te lopen bij de thuisploeg. Via 8-10 was het kort voor rust ineens 11-14. En als dan tot overmaat van ramp aanvaller Georg Pöhle ook nog eens een ongelukkige en onterechte rode kaart krijgt is de overtuiging bij de HSG volledig weg. Na een ruststand van 12-18 wordt de eindstand uiteindelijk 24-34.

Met andere woorden een kansloze nederlaag tegen een fysiek sterker en effectiever spelende tegenstander uit Berlijn , dat daarmee in de brede kopgroep van de Bundesliga aansluit. Dan moeten de punten uit maar gepakt worden tegen de eerste concurrent, nl. tegen de Eulen Ludwigshaven, de ploeg die vorig jaar maar net aan degradatie wist te ontsnappen.

En dan de knaller van het jaar! Op donderdag avond 21 november a.s. tegen de kampioen van de afgelopen 2 jaar, de SG Flensburg-Handewitt, met de Nederlanders Mark Bult als co-trainer en Niels Versteijnen als “coming man” in Oranje. De SG heeft het dit jaar moeilijk en al een aantal punten verspeeld, maar zal dit in Nordhorn beslist niet willen. Aanvang van de wedstrijd in het Euregium in Nordhorn is om 19.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda