Fernandez Fiesta tegen TUSEM Essen

NORDHORN/LINGEN - In de thuiswedstrijd tegen lievelings tegenstander Tusem Essen is de HSG mogelijk aan een goede serie begonnen. Voor ruim 18 00 toeschouwers won het na een ruststand van 12-13 uiteindelijk met 27-23! De HSG kende eigenlijk 1 uitblinker en dat was linksbuiten Fernandez.

De Spanjaard scoorde maar liefst 10x, waarvan de helft uit strafworpen. Dat was 83%! Via tussenstanden van 3-1, 5-6, 7-9, 10-9 en 12-13 bereikte men de rust. Na rust leek Tusem uit te lopen en werd het 12-15. Na een time-out van HSG trainer Kubes kreeg de HSG in één keer de geest. En bij 16-16 werden de rollen omgedraaid en stoomden de roodwitten door.

De beslissing viel zo’n 10 minuten voor tijd. Bij 20-18 stopte Bart Ravensbergen een strafworp en aan de andere kant benutte Fernandez de pingel. Even later was het 22-19 en was de wedstrijd beslist. Opvallend: de 3 ( ! ) rode kaarten aan de kant van de gasten! Behalve Fernandez scoorde Possehl en Kalafut beiden 4x en Visser 3x.

De volgende wedstrijd was de uitwedstrijd in Rostock. Eerder deze jaargang had de HSG daar voor de beker slemelig verloren. Men was dus uit op revanche. En die lukte uiteindelijk na een zwak begin. Na tussenstanden van 4-1, 8-4 en 12-7 leek het weer mis te gaan. Maar zie, de HSG herpakte zich net op tijd. Buhrmester kwam in het doel en zou 16 reddingen bijschrijven, waaronder 2 strafworpen.

Na een 5-0 loop leidde de HSG ineens met 12-13. Bij rust was het 17-17. Na rust zou de thuisclub nog maar 5x scoren en de roodwitten 14x, waardoor de eindstand van 22-31 op het bord stond. En zo kon de HSG Nordhorn-Lingen de winst tegen Tusem een goed gevolg geven.

Topscoorders aan HSG- zijde waren onze Nederlander Sander Visser ( hij begint op stoom te komen ) met 7 treffers, Pöhle met 6, Possehl met 5 en Fernandez en Stegefelt met ieder 4.

De volgende thuiswedstrijd is een hele bijzonder en vindt plaats in de EmslandArena in Lingen en wel op zondag 9 oktober a.s. , aanvang is om 17.00 uur.

Tegenstander is dan de Oekrainse topclub HC Motor Zaporizja. Deze ploeg is vanwege de oorlog in Oekraïne dit seizoen toegelaten tot de 2e bundesliga. Die bestond toch maar uit 19 teams en zo blijft deze ploeg in het ritme voor de Internationale wedstrijden.