KRAS/Volendam wint overtuigend de Super Cup

ROTTERDAM ? Vooraf was KRAS/Volendam al torenhoog favoriet in de wedstrijd om de Super Cup tegen FIQAS/Aalsmeer en dat maakten de Volendammers meer dan waar. FIQAS/Aalsmeer werd met ruime cijfers verslagen. Bij rust was de stand 20-10 en KRAS/Volendam wist uiteindelijk te winnen met 35-24.

In het Rotterdamse Topsportcentrum stond zondagmiddag na het Holland Handbal Toernooi een interessante toegift op het programma; de Super Cup voor heren tussen KRAS/Volendam en FIQAS/Aalsmeer. Won de landskampioen op de eerste competitiedag al met 37-30 van Aalsmeer, het krachtsverschil was in de tweede confrontatie aanmerkelijk groter.

In een wedstrijd met snel spel van beide kanten, waren de oranjehemden vooral in de eerste helft op alle fronten sterker en effectiever. Met een indrukwekkende en ervaren opbouwrij vol internationals (Joey Duin, Jasper Snijders, Niels Reijgersberg) liep de ploeg via 5-2, 9-6 en 15-8 gestaag uit naar een ruststand van 20-10.

FIQAS/Aalsmeer mist schotkracht in de tweede lijn en moet dus op zoek naar snelle combinaties, individuele acties en breaks. Na de pauze vervangt de geroutineerde Jeffrey Groeneveld, Jeroen van ’t Hart in het doel, die meteen een aantal spectaculaire reddingen laat zien en drie strafworpen op rij pareert. Aanvallend zorgen met name Jimmy Castien en Robin Boomhouwer ervoor dat het verschil niet hoger oploopt.

Na veertig minuten staat er nog altijd een marge van 10 doelpunten op het scorebord: 26-16. Een time-out van coach Vlijm zet KRAS/Volendam op scherp en gaat de oranjetrein weer ietsje vlotter draaien. In de scores heeft dit geen effect, omdat de ploeg uit Aalsmeer voor ieder doelpunt knokt en op karakter aanhaakt. Uiteindelijk wint KRAS/Volendam met 35-24 de Super Cup, waarbij het geen enkele minuut in de problemen is geweest. 

Met het winnen van de Super Cup is de eerste prijs van dit seizoen alweer binnen voor de mannen van Martin Vlijm. “Vanaf de eerste seconde was het eigenlijk al duidelijk dat we vandaag gingen winnen. Het verschil in niveau is aanzienlijk. Dat zagen we al in de eerste competitiewedstrijd, maar het werd vandaag nog duidelijker. We trainen ontzettend veel en hard op kracht en atletisch vermogen en dat is te zien”, aldus Vlijm.

Vorig seizoen won KRAS/Volendam de Super Cup, de BeNeLiga, de nationale Beker en de landstitel. Ook dit jaar willen we alle prijzen in de wacht slepen. “Ons doel is dit jaar weer beter handbal te laten zien en we hopen dit jaar ook verder te komen in Europa. Vandaag hadden we vooral aan de linkerkant veel blessures, dus het team is nog niet op topsterkte. We kunnen nog veel beter en dat hopen we te laten zien in Europa en in Nederland.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda