Landskampioen VOC te sterk voor Dames Huyser E&O

EMMEN - De dames van Huyser E&O hebben in de thuiswedstrijd tegen landskampioen VOC niet voor een stunt weten te zorgen. Na een 11?15 ruststand eindigde het duel in een 21?26 overwinning voor de ploeg uit Amsterdam. De start van E&O was veel belovend want de ploeg nam brutaal een 6?1 voorsprong. VOC had moeite om in haar spel te komen en E&O strafte de technische fouten van de tegenstander prima af.

Maar VOC is niet voor niets de beste ploeg van Nederland. Aan de hand van Rachel de Haze en een sterke Kim Abdoelhafiezkhan vanaf de cirkel namen de gasten het initiatief over. Van 6–1 werd het 9– 2. Toch knokte E&O zich nog terug tot op één punt maar nog voor de rust werd de marge uitgebouwd tot een verschil van vier in het voordeel van VOC, 11–15.

Na rust liep het niet goed bij E&O. Veel  technische fouten en die zijn dodelijk tegen VOC. Van 11–15 werd het 11–18 en een fikse afstraffing hing in de lucht. Maar mede ook door het wisselbeleid van VOC (rust geven van basisspeelsters) kon E&O de schade beperkt houden tot een 21–26 einduitslag.

De dames komen pas op zaterdag 2 oktober weer in actie wanneer de uitwedstrijd tegen SEW op het programma staat. Hopelijk is de selectie dan weer wat sterker met een fitte Karin Veltrop en Sanne Hoekstra. Die twee speelsters heeft Patrice Giron wel nodig om tot aansprekende resultaten te komen. Er zit veel potentieel in de huidige selectie maar die is nog te jong om de volledige verantwoordelijkheid te dragen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda