Nederland wint oefenduel tegen Brazili

NIEUWEGEIN ? In voorbereiding op het Holland Handbal Toernooi, dat aankomende vrijdag start, speelde Nederland woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Brazili?. In een bomvolle sporthal Galecop in Nieuwegein kwam Nederland goed uit de startblokken. Brazili?, een van de tegenstanders op het Holland Handbal Toernooi, kwam er in de eerste minuten niet aan te pas. Pas in het tweede deel van de eerste helft kwam Brazili? iets terug, met een 16-14 ruststand als gevolg. In de tweede helft kwam Brazili? meerdere malen op een gelijke stand, maar Nederland zette een tandje bij en won de wedstrijd met 32-29.

“We speelden vanavond heel wisselvallig. Met hele goede momenten, maar ook slechte momenten. De moeilijke fases zijn we goed doorgekomen en dat is belangrijk”, zegt bondscoach Henk Groener. Nederland speelde de oefenwedstrijd zonder een aantal vaste krachten, als Diane Lamein, Maura Visser en Marieke van der Wal. Brazilië heeft op een paar na wel met het voltallige team gespeeld. “Hoewel ons spel wisselvallig was, ben ik tevreden met hoe wij gespeeld hebben met dit jonge team. We hebben toch maar mooi van Brazilië gewonnen”, aldus Groener.

Vanaf aanstaande vrijdag speelt Nederland het Holland Handbal Toernooi in het Topsportcentrum Rotterdam. Van de 21 speelsters die voor de trainingsstage waren geselecteerd, zijn er 5 afgevallen: Jasmina Jankovic, Sharina van Dort, Estavana Polman, Jessy Kramer en Yvette Broch.

De volgende speelsters gaan het Holland Handbal Toernooi spelen:
01.      Marieke van der Wal (Frisch Auf Göppingen)
02.      Inge Roelofs (Kiddy World/SEW)
03.      Nycke Groot (Tvis Holstebro)
04.      Laura van der Heijden (VfL Oldenburg)
05.      Debbie Bont (T+A/VOC)
06.      Lois Abbingh (VfL Oldenburg)
07.      Marcella Deen (VfL Sindelfingen)
08.      Danick Snelder (Thuringer HC)
09.      Miranda Robben (HSG Bad Wildungen)
10.      Diane Lamein (Buxtehuder SV)
12.      Willemijn Karsten (DJK MJC Trier)
13.      Maura Visser (KIF Vejen)=
14..     Angela Malestein (T+A/VOC)
15.      Silvia Hofman (T+A/VOC)
16.      Pearl van der Wissel (Thuringer HC)

Het Holland Handbal Toernooi is een belangrijke voorbereiding op weg naar het EK 2010. “Tijdens het Holland Handbal Toernooi kunnen we zien hoe ver we zijn. Het EK in Noorwegen en Denemarken is nu ons belangrijkste doel”, zegt Groener. “Daar willen we presteren!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda