Verlies heren Bedrocks, ondanks goed spel.

MEPPEL - Zondag speelden Bedrocks heren tegen het tweede team van Blue Devils in een regenachtig Meppel. In de eerste inning ging Emmen goed van start, met een aantal geweldige honkslagen brachten zij maar liefst 7 honklopers over de thuisplaat.


Dit niveau hielden de Bedrocks goed vast, niet alleen aanvallend maar ook verdedigend, met als pitcher Devi Seijkens


en catcher Kevin Vording, stonden ze de eerste 3 inningen goed te spelen. De Devils hadden tot de 4e inning weinig in te brengen en zo stond het ook in de 2e helft van deze inning 3-12 voor de Emmenaren. In de 4e inning ging het mis, Seijkens kreeg een paar harde honkslagen tegen, het veld maakte fouten en met 16 man aan slag in 1 inning gingen de Blue Devils snel over Emmen heen, tussenstand 15-12.


Seijkens werd gewisseld voor Marijn Mast(foto), deze begon goed, maar ook hij kwam een aantal goeie slagmensen tegen de stand liep gestaag uit naar 20-13 in de 5 inning.


In de 6e inning kwam Alex ten Hoor op de heuvel, met een goed verdedigend veld achter zich wist hij de slagploeg van Meppel goed tegen te houden, ze konden in 3 inningen nog 2 punten maken en Bedrocks nog 3 hierdoor werd de eindstand na 3,5 uur 22-16 in het voordeel van de Blue Devils. Eerstvolgende wedstrijd voor Emmen is op 17 mei, thuis tegen het tweede van Caribe.

Aspiranten
Op de Meerdijk kwamen de Emmer aspiranten al snel op achterstand door goed slagwerk van Knights uit Leek, op de niet al te snelle jonge pitchers van Emmen. Voor het eerst dit seizoen had Ivar Czudar de taak van catcher op zich te nemen. Het is duidelijk te zien dat deze van de pupillen overgekomen speler talent heeft want hij heeft een halve wedstrijd uitstekend gecatcht. Niet bang voor de bal en technisch al heel ver, mede dankzij de specifieke catcherstrainingen tijdens de honkbalwinterschool en Little league selectie. De slagbeurten voor Bedrocks waren kort maar krachtig. Er was geen antwoord op het harde werpen van de veelal oudere werpers van Leek. Slechts enkele spelers konden de honken bereiken, maar tot scoren kwam het niet. Ondanks de eindstand van 0-19 zit de spirit er nog steeds goed in.

Junioren 2
Zaterdag speelde het 2e junioren team van de Bedrocks in Drachten tegen de Drachten Diamonds. Met Melvin Pijpker als eerste aan slag voor de Bedrocks begon de wedstrijd ongekend mooi door de eerste pitch van de wedstrijd direct ver in het linksveld te slaan om daarmee direct een homerun te scoren. Ook wisten Davey Paulussen en Teun Efftink te scoren voor de Bedrocks, stand 0–3. Wat de pitcher Laros van de Diamonds ook probeerde, hij kon niet voorkomen dat de Bedrocks in de 2e inning maar liefst 11 punten kon scoren. Pitcher Melvin Pijpker van de Bedrocks had deze inning wat meer moeite met 4 keer 4 wijd, maar kon ook 2 slagmannen met 3 slag uit te gooien. Stand 2-14. Drachten moest met een nieuwe pitcher de 3e inning aanvangen. In de 3e inning met Davey Paulussen op de heuvel, waren er mooie vangballen door Daan v/d Wal en Melvin Brandjes, stand 2-17. In de 4e en laatste inning heeft de Bedrocks nog 3 punten gescoord, eindstand 2 -20.

Junioren 1
Het eerste juniorenteam speelde in Leek tegen The Knights en namen direct een 0-4 voorsprong die in de 2e en 3e innig werd uitgebouwd met 1-5 en 1-6. Daarna was het Leekster verzet gebroken en vele Emmer honkslagen leiden tot een 1-23 eindstand.

Programma Meerdijk: Donderdag 19.30 Recreanten-Drachten. Zaterdag 11.00 Junioren 2-Giants en Pupillen-Pioneers, 13.30 Aspiranten-Pioneers, 14.30 Junioren-Drachten Diamonds. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda