Bedrocks begonnen aan deel twee van competitie 2016.

EMMEN - Afgelopen weekend zijn een aantal honkbalteams van Bedrocks na de zomerstop begonnen aan deel twee van competitie 2016. Het eerste juniorenteam nam het zaterdag op de Meerdijk onder leiding van scheidsrechter Robbin Vording op tegen het Haarlemse Kinheim.

Deze replay van de in mei gespeelde en door Bedrocks in Haarlem gewonnen wedstrijd leek een mooie basis voor een overwinning voor de Emmer honkballers en daarmee een plaatsje te klimmen in de eerste klasse A. Na een gelijk opgaande strijd en een 12-9 voorsprong in de 3e inning, wisten de Emmer junioren dit niet te handhaven en trokken met de 14-16 eindstand aan het kortste eind.

Junioren 2
Zondagmorgen mochten ook de junioren 2 weer voor het eerst na de zomerstop de wei in met een dubbel tegen de Pioneers uit Assen. Met hulp van gastspelers Julian Zoeteman, Davey Paulussen en Marijn Mast waren er genoeg wissels om beide wedstrijden te doorstaan. De 1e wedstrijd die door scheidsrechter Benjamin Houthuyzen gedurende 20 minuten werd onderbroken vanwege het onweer werd met 4-2 gewonnen.

De 2e wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Erik Eilering, was een heel ander verhaal. Hoewel de Bedrocks uitstekend uit de startblokken kwam, werd het op het einde toch onnodig spannend. Met uitstekend slagwerk ,waaronder een ferme hit van Julian Zoeteman die uiteindelijk de hele ronde langs de honken kon afmaken, en nog een aantal mooie honkslagen werd er een voorsprong opgebouwd van 10-1. Hierna verloren de junioren de greep op de wedstrijd en leden een gevoelige 10-11 nederlaag.

Pupillen
De pupillen van de Bedrocks ontvingen de Knights uit Leek. Het Emmer team trad aan met een 3 tal gastspelers vanuit het Beeballteam, de allerjongste honkballertjes. Zij deden niet onder voor hun meer ervaren teamgenoten en dat liet 2e honkvrouw Valerie Mol gelijk zien door een hard geslagen bal goed te fielden en als speer naar het eerste honk te gooien, de eerste nul was gemaakt.

Startende werpster voor Emmen, Vlin Rietema had de slagzone gelijk goed te pakken en wist de Knights op een comfortabele 2 punten te houden, daar waar de Emmenaren er in slaagden 4 punten te scoren door goed slagwerk en honklopen van catcher Dariën Vinke en 3e honkman Jeffrey Koster. Nadat scheidsrechter Ralph Seijkens had onderbroken wegens het onweer nam debuterende werper Pim Bekkering het over van Rietema en dat deed hij erg goed.

Hij gooide zo mooi dat de Knights lekker konden slaan en zo namen ze in de 3e inning de leiding, 5 tegen 8 die ze in de 4e inning wisten uit te bouwen naar 13 punten. In de laatste gelijkmakende slagbeurt voor de Emmenaren lieten de beeballers nog even zien dat ze het spelletje al behoorlijk goed onder de knie hebben. Zowel Koen Bekkering als Yannick van den Hoek sloegen een honkslag en wisten ook nog te scoren! Eindstand 9-13 voor de gasten uit Leek.

Programma Meerdijk; Zaterdag 12.00: Beeballtoernooi, 14.00: Junioren RCH-Pinguins Heemstede. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda