Monsterzege Emmer honkballers

EMMEN - Onder leiding van scheidrechter Bart-Jan van der Toom speelden de Bedrocks mannen zondag op de Meerdijk tegen het 4e team van Caribe Groningen dat in de kelder van de 4e klasse A verkeerd. Dat de Emmer honkballers met hun 3e plaats negen plaatsen hoger staan kwam in de wedstrijd duidelijk tot uitdrukking.


Emmer pitcher Kevin Vording had weinig moeite met de Groningers die slechts twee honkslagen en één run konden maken. De Bedrockers konden zich aan slag uitleven en creëerden 21 runs uit 16 honkslagen. Ondanks de 20 punten verschil was het een mooi schouwspel bleef de sfeer uitstekend.

Met 3 honkslagen uit 4 slagbeurten waren Stefan Mol en Harry Boonstra de beste slagmannen.

Junioren 2

Zaterdag speelde het Bedrocks junioren 2 team op de Meerdijk onder leiding van scheidsrechter Arjan Koreman tegen The Knights uit Leek. De Leeksters leken wat agressiever aan slag dan de Emmenaren en namen van meet aan een voorsprong. De derde inning leverde door honkslagen van Teun Efftink, Stein Rietema, Rik Bekman, Julian Zoeteman en Roy Lambers wel 4 runs op, maar te weinig om langs zij te komen, 7-10.

Beste slagman was Rik Bekman die zijn drie slagbeurten allemaal verzilverde met een honkslag. Ondanks het 7-13 verlies toonde trainer-coach Gradus Robben zich tevreden over het team. De opkomst op de trainingen is uitstekend en hij ziet goede kansen voor een sportieve groei van zijn juniorenteam.

Aspiranten
De aspiranten kunnen niet terugkijken op een goede wedstrijd zaterdag. Tegen de Drachten Diamonds kon de ploeg uit Emmen in eerste instantie nog enigszins meekomen, maar door afwezigheid van Pim Kalverla en Dari Vinke misten ze een werper en catcher. Hierdoor moest reserve pitcher Alex Uiterwijk WInkel halverwege de wedstrijd het catchen overnemen van Colin Ramakers, en ontstond er een probleem toen werper Thimo Czudar even later aangaf de controle over de ballen kwijt te zijn. Drachten had daarentegen een harder gooiende werper en kon aan slag wel een vuist maken tegen Bedrocks. Helaas moesten de Emmenaren met 3-16 in de Friezen hun meerdere erkennen.

Foto's Bert Springer
Programma Meerdijk: Zaterdag 12:00 Pupillen – The Blokes Veendam. 14:30 Junioren 1 – Houten Dragons. Zondag 14:00 Hern – Drachten Diamonds.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda