Marijn Mast tikt Bedrocks mannen wakker.

EMMEN - Zondagmorgen speelden de Emmer honkballers hun laatste wedstrijd voor de zomerstop in Meppel tegen Caps Hoogeveen. Dat de Emmenaren normaal niet in de ochtend spelen werd al snel duidelijk. In de eerste slagbeurt produceerde alleen aanvoerder Arjan Koreman een honkslag en stond Bedrocks met lege handen.


In de gelijkmakende slagbeurt door de Caps plukte Emmer midvelder Koreman de eerst geslagen bal uit de lucht en Pitcher Kevin Vording zette de volgende twee slagmannen met 3-slag aan de kant. Ook in de 2e inning bleven de Bedrocks puntloos terwijl Caps hun eerste run maakten.

Nadat 2e honkman Benjamin Houthuyzen in de 3e inning dankzij 4-wijd op het honk kwam............,

.............was het Emmer korte stop Marijn Mast (foto boven) die met een daverende tik een 3-honkslag maakte en tevens het Emmer team wakker tikte en er volgden honkslagen door Catcher Simon Welter, Harrie van Vondel en Michel Kraayeveld, 1-5.

In de 4e inning voegden de Bedrocks nog 2 runs toe, met een 2-honkslag van Erik Tobben en door wederom een honkslag van Kraayeveld en Melvin Brandjes.


In de 4e inning werd het met honkslagen door Koreman en van Vondel (foto) 1-9. In de laatste inning maakten de Caps nog een run waardoor de 2-9 winst mee naar Emmen ging.


Meest gelukkige Bedrocks honkballer was nieuweling Mart Hidding die zijn eerste honkslag sloeg en deze geslagen bal als herinnering mee naar huis mocht nemen.


Pitcher Kevin Vording wist twee slagmannen aan de kant te zetten. Dat de Emmenaren normaal niet in de ochtend spelen werd al snel duidelijk. In de eerste slagbeurt produceerde alleen aanvoerder Arjan Koreman een honkslag en stond Bedrocks met lege handen.

Aspiranten
De aspiranten speelden woensdagavond een inhaalwedstrijd tegen de Knights uit Leek. De eerste inning hield Bedrocks de bezoekers op slechts 2 punten door o.a. strak vangwerk van Stijn van der Knaap op het eerste honk. De slagbeurt van de Bedrocks beloofde een mooie wedstrijd, want er werd veel geslagen wat resulteerde in 3 punten. Echter, de 2e inning verliep volledig anders. De eerste slagbal van de Knights werd prachtig gevangen in het outfield door Stein Rietema. Daarna wist de tegenstander de ballen van startende pitcher Myrthe Jonkman goed te raken en Bedrocks had daar lange tijd geen antwoord op.

De Knights konden uiteindelijk uitlopen naar 16 punten. Toch lieten de Bedrocks de koppies niet hangen. Ook zij sloegen er lustig op los, met o.a. een mooie klap van Dainyel Rooi, waardoor er vijf punten bijgeschreven konden worden. De derde inning werden de Knights op nul gehouden, waardoor de kans aanwezig was om nog wat aan de achterstand te doen. Helaas wisten de Knights eveneens de nul te houden, waardoor de eindstand 8 - 16 kon worden genoteerd. Dank gaat uit naar de invallers Stein Rietema, Lisanne Mol en assistent-coach Davey Paulussen.

Recreanten

Het gemêleerde recreanten softbalteam trad donderdagavond op de Meerdijk aan met twee heren in hun gelederen tegen Drachten Diamonds. Aangezien het veld te dicht langs de wielerbaan ligt ofwel het hek te laag is, verdwijnen de ver geslagen ballen regelmatig in de bebossing langs de wielerbaan en worden er homeruns geslagen.

De ontmoeting met de Diamonds was gezien de eindstand 22-7 niet echt een wedstrijd te noemen, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle Emmer slagmannen maakten hun honkslagen, maar ook slagvrouw Elles Veltman wist de bal te raken en kwam met 2 honkslagen uit 4 slagbeurten uit op een slaggemiddelde van .500. Na afloop werden er door beide teams op het Bedrocks-terras nog gezellig wat bitterballen naar binnen geslagen met een slaggemiddelde van 1000. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda