Zonnig weekend voor Bedrocks Emmen.

EMMEN - Een schitterende blauwe lucht en een goudgele zon daarboven betekende zondag maar 1 ding….HONKBALWEER!!! Daarom begonnen de heren van de Bedrocks vol goede moed aan een prachtig honkbaldag. Heren 2 ging met slechts 8 man, maar gemotiveerd van start in Winschoten, tegen WHSC 2. De Emmenaren kregen geen grip op de Winschoter werper en brachten slechts 3 man over de thuisplaat. De goed solerende Bedrocks werper Benjamin Houthuyzen kreeg door veldfouten te weinig steun van de velders en dat leverde WHSC een 18-3 winst op.


Heren 1 speelde thuis tegen Drachten Diamonds en kon de vernieuwde, maar nog in aanbouw zijnde, dug-out in gebruik nemen. Pupil van de week Hugo Hoezen nam de traditionele “First Pitch” voor zijn rekening en na de wedstrijd kreeg hij de bal door de spelers gesigneerd terug. De wedstrijd was geen minuut spannend, door onder andere de sublieme start van de werper Devi Seijkens. Over de hele wedstrijd wisten maar 4 Friezen op het honk te komen en door prima veldwerk kwam er maar 1 man over de thuisplaat.


Erik en Wim Eilering

Het publiek kreeg een 40 minuten lange eerste inning voorgeschoteld, waarin 19 Bedrockers aan slag kwamen waarvan 13 over de thuisplaat. Over de gehele linie werd er prima slagwerk geleverd en zo eindigde de wedstrijd in 20-1 voor Bedrocks. Het geheel stond onder leiding van scheidsrechter Erik Eilering en bijzonder was dat zijn tweelingbroer Wim, normaliter coach van Drachten wegens personeelsgebrek met de Diamonds mee speelde.

Dug outs
Komende weken wordt er nog hard gewerkt door vele vrijwilligers om de oude dug-outs af te breken, zodat de gemeente Emmen een gravel baan voor de backstop kan leggen waarna de nieuwe dug-outs afgemaakt kunnen worden. Mede door deze werkzaamheden zullen de Heren 2 op 25 mei hun wedstrijd om 15:00 uur in Groningen spelen en heren 1 speelt om 14:00 uur in Leek.

Dames

De Bedrocksters togen zondag ietwat gehavend door het gemis van een aantal basisspeelsters vanwege de examenperiode naar Groningen voor de wedstrijd tegen Caribe. In de 2e inning nam Emmen een kleine voorsprong 1-2, door een mooie 3-honkslag van Yvonne Leever(foto boven), en een 2 honkslag van Irma Seijkens. In de 3e inning kwam Caribe langszij en voorbij de Emmenaren; 7-3. In de 4e slagbeurt voor Emmen wist korte stop Kelly Hartman nog het 4e punt te scoren. De verdediging van Emmen stond weer als een huis, maar aanvallend lieten ze het liggen. Eindstand 7-4.

Pupillen
In Groningen moesten de Bedrocks pups het zaterdag opnemen tegen de nummer 2 in de competitie Caribe. Startende pitcher voor de Bedrocks Remco van Oenen gooide 2 goede inningen waarin hij maar 1 punt aan de Groningers hoefde toe te staan. In de 2e inning wisten de Bedrockers 2 punten binnen te halen door een mooie 2-honkslag van Hugo Hoezen. Caribe kwam langszij in de 4e inning doordat de Groningers vat begonnen te krijgen op de 2e pitcher van Emmen Jasper Koopman, waardoor zij 3 punten konden scoren, stand 4-4.

In de 4e inning wist Jasper Koopman (foto Bert Hoezen) door een prachtige honkslag in het verre veld Floris Gon over de thuisplaat te brengen wat het 5e punt voor Emmen opleverde. In de gelijkmakende slagbeurt voor Groningen werd reliever pitcher Alex Uiterwijk Winkel ingebracht. De eerste nul maakte hij zelf door een schitterende diving catch. De 2e en 3e slagman werden met 3 slag naar de dug-out gestuurd, eindstand 4-5 in het voordeel van de Bedrockers. Een goede prestatie vond ook coach Irma Seijkens.

Junioren

De junioren ontvingen zaterdag Caribe uit. De Emmer junioren waren uit op revanche na het (enige) verlies tijdens de eerste ontmoeting tussen de twee teams. Met Scott Schulting (boven)op de heuvel en Savan Boer die zijn rentree achter de thuis plaat maakte en de uitstekende verdediging van de Emmer junioren verliepen de inningen snel en soepel. Aan slag verliep alles net zo soepel en bij veel honkslagen horen veel punten, de Emmer junioren konden maar liefst 18 punten noteren terwijl Caribe niet verder kwam dan 3. Dit bracht de eindstand tot 18-3 tot grote vreugde bij de Bedrocks junioren en coach Kevin Vording

Programma Meerdijk: Donderdag 19.30 Recreanten-Drachten, zaterdag Pupillen- Knights Leek. (Foto’s Bert Hoezen en Bert Springer).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda