Goede zaken voor Bedrocks mannen

EMMEN - Met weer een zonnige honkbaldag voor de boeg vertrokken zondag beide Heren teams uit Emmen naar hun wedstrijden. Heren 1 speelde uit in Leek tegen het aanvallend goede Knights en Heren 2 trad aan tegen Caribe 3 in Groningen.

In Leek bleek in de eerste paar inningen dat de knuppels van Emmen heter waren dan die van hun tegenstander, want al na drie inningen stonden de Bedrocks, mede dankzij een paar goede 2-honkslagen van midvelder Bart-Jan van der Toom en linksvelder Arjan Koreman, met 1-9 voor. De van een blessure terugkerende werper Robbin Vording, had de tegenstander goed in zijn greep, alleen in de 5e inning ontstond wat concentratieverlies en slopen er wat foutjes in de Emmer verdediging en zo liepen de Knights snel weer in naar 5-9, maar dit bleek een incident. Devi Seijkens kwam voor Emmen op de heuvel en de verdediging hielp hem de voorsprong te behouden en met nog 3 punten voor de Knights en 5 punten voor de Bedrocks kwam de eindstand van 8-14 op het scoreboard. Komende week verwacht Emmen het sterke Caribe 2 op de Meerdijk en dat veracht zeker een spannende pot te worden. Het tweede van Emmen liet in Groningen meteen van zich horen, drie honkslagen op rij met o.a. een mooie 2-honkslag van Patrick Busscher , brachten het eerste punt binnen en na drie inningen stond het al 1-5. Caribe kon daar weinig tegen in brengen en de werpers van Emmen, met als starter de junior Luc van Brero, hadden alles goed onder controle. Alleen door een paar fouten en 4 wijd wisten de Groningers 7 punten te maken, maar ze eindigden de wedstrijd met maar 3 honkslagen tegenover 12 voor de Bedrocks. Harrie van Vondel was de grote man met maar liefst 4 honkslagen. Mede dankzij hem wonnen de Emmenaren verdiend met 7-11 en stijgen de Heren naar plek 3 in de competitie. Volgende week spelen ze in Veendam tegen de nummer 2, The Blokes.

Dames
Op deze zonnige zondag stond de dubbel tegen de Diamonds uit Drachten gepland.

Het Emmer damesteam wat is samengevoegd met het meisjesteam is duidelijk zoekende naar een goed lopende opstelling en moet in de weg daar naar toe bouwen aan een solide en krachtig team wat het in de wedstrijden waar moet maken. Zondag is dat helaas niet gelukt. Alhoewel er momenten in de wedstrijd waren dat Emmen de betere nullen maakte was het toch te zwak voor het sterke Drachten De wedstrijden die onder de goed debuterende scheidrechter Hans Boer stonden, werden helaas verloren. Uitblinker aan de kant van Emmen pitcher Bich Dinh met 4 uit 6 in 2 wedstrijden.

Junioren
De Bedrocks junioren gingen zaterdag op bezoek bij de Knights uit Leek. Door een stroef begin kwamen de Bedrocks al vroeg op een achterstand. In de derde inning kwamen de knuppels echter tot leven en werden maar liefst 14 punten gemaakt uit 10 hits, waarvan 2-honkslagen van Marijn Krol en Tristan Berns en een 3-honkslag van, eveneens, Marijn Krol. Na een pauze van een uur vanwege weersomstandigheden, kon de wedstrijd weer worden hervat. Door het goede pitchen van Marijn Krol, die een prima wedstrijd speelde en deze geheel uitgooide, bleven de Knights steken op 7 punten, waardoor de eindstand van 19-7 werd genoteerd. Met deze winst hebben de junioren hun eerste plaats op de ranglijst verstevigd.

Pupillen
De pupillen van de Bedrocks stonden zaterdag tegenover de Knights uit Leek. Startende pitcher voor Emmen Floris Gon hoefde maar 1 punt weg te geven in de eerste inning en in de 2e inning niet één. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en in de 4e inning stond het 2-1 in het voordeel van Emmen. In de laatste slagbeurt voor Leek wisten zij door wat kleine foutjes in de verdediging van de Bedrocks 2 punten te scoren wat de stand op 2-3 bracht voor de Knights. In de laatste allesbeslissende slagbeurt voor Emmen was het erop of eronder. Hugo Hoezen bracht zichzelf op de honken door een prachtige honkslag, vervolgens bracht Ivar Czudar teamgenoot Hugo Hoezen over de thuisplaat waar het gelijkmakende punt werd aangetikt, door een honkslag te slaan in het binnenveld en hij bereikte hierdoor zelf het tweede honk. Met 2 nullen op de teller was het Remco van Oenen die door een schitterende 3 honkslag Ivar Czudar in staat stelde het winnende punt te scoren. Een spannende wedstrijd met uiteindelijk toch de winst voor Emmen; 4-3.

Aspiranten
De Emmer aspiranten wonnen zaterdag hun wedstrijd in Assen met 0-9 van Pioneers.

Recreanten
Terwijl het maandagavond in Emmen stortte van de regen wisten de Emmer recreanten het in Leek tegen Knights letterlijk en figuurlijk droog te houden door met 3-24 te winnen.


Programma
Meerdijk: Zaterdag 14.00 uur Junioren-Blue Hawks.
Zondag 11.00 Dames-Blue Hawks, 14.00 Heren 1 – Caribe 2.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda