Honkbalthriller op de Meerdijk

EMMEN - Zondag stonden de nummer 1 WHSC uit Winschoten en de nummer 2 Bedrocks tegenover elkaar op de Meerdijk. Een wedstrijd die alles had, goede leiding door scheidsrechter Matthijs Nijhof, spanning, sensatie, spectaculaire acties en een lekker honkbalzonnetje.

De heren uit Emmen moesten het dit keer doen zonder hun vaste bat-boy Gertjan Stolte, die deelnam aan de Special Olympics met tafeltennis, maar kon daarentegen beschikken over 2 geweldige vervangers. De pupillen van de week Dariën en Stijn mochten traditioneel de eerste bal van de wedstrijd gooien en kregen deze na de wedstrijd getekend weer terug van de heren.

De eerste 6 inningen wisten de Emmenaren hun thuisplaat goed te verdedigen, WHSC kreeg wel mensen op de honken, maar met Marijn Mast op de heuvel en Bart-Jan vd Toom achter de plaat en een foutloos veld, wisten ze geen punten te scoren. Aan de andere kant wisten de Bedrocks hun honklopers wel over de thuisplaat te brengen, Devi Seijkens sloeg met een prachtige 2 honkslag de 4e en de 5e punt binnen en Harry van Vondel, die zijn debuut maakte in het eerste, sloeg ook meteen een honkslag.

Na 6 inningen was de stand 9-0 voor de thuisploeg. In de 7e inning kreeg Winschoten grip op de werper Mast en werd gewisseld voor Seijkens, maar deze kon niet voorkomen dat de score 9-3 werd. Het was maar goed dat Fernando Acevedo, die in 5 van de 5 slagbeurten op het honk kwam en voor een prachtige actie zorgde, nog het 10e punt wist te scoren want honkbal zou honkbal niet zijn als het staartje niet op het eind zat.

WHSC kwam los en Seijkens had moeite met zijn slagzone, hierdoor kwamen er nog eens 6 punten bij, maar was de overwinning voor Emmen. Eindstand 10-9 en een wedstrijd die nog wat beloofd voor de rest van de competitie en waarmee beide clubs de gedeelde leiding hebben in de derde klasse A. Na de thriller waren Coach Marco Mast en midvelder / coach Alex ten Hoor in ieder geval tevreden over de eindstand.

Pupillen
De pupillen speelden afgelopen zaterdag onder leiding van scheidsrechter Mike Ward op de Meerdijk twee keer tegen Pioneers 1 & 2 uit Assen. De eerste wedstrijd tegen Pioneers 2 ging gelijk op; om en om werden punten gescoord. in de gelijk makende slag beurt van Emmen wist uit eindelijk Alex Uiterwijk op een doorgeschoten bal het winnende punt te binnen te lopen, eindstand 5-4.

In de tweede wedstrijd moesten de Bedrocks pups aantreden tegen het eerste team van Pioneers. In deze spannende wedstrijd wist Emmen uiteindelijk met 5-1 te winnen dankzij een goede inning waarin maar liefst 4 punten gescoord werden, mede door de goed spelende en balvaste 1e honkman Matthijs van Bemmel. In de laatste slagbeurt wist Assen dankzij een foutloos verdedigend Emmen niet meer te scoren.

In deze game werden maar liefst 3 spectaculaire vangballen gemaakt door Alex Uiterwijk, Ivar Czudar en Floris Gon. In beide wedstrijden liet Bedrocks zien als een team goed te kunnen verdedigen en aanvallen. Opvallend was dat Lisanne Mol in beide wedstrijden het eerste punt voor Bedrocks wist te scoren. Coach Remko Gon en gelegenheidscoaches Peter van Oenen en Peter van de Knaap toonden zich zeer tevreden met twee keer de volle winst.

Programma:
Zaterdag 10:00 Pupillen-The Blokes, 11:00 Aspiranten – Drachten Diamonds.
Zondag 10:00 Bedrocks 2- Caps Hoogeveen, 11:00 Dames – Blue Devils/Caps
(Foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda