Bedrocks 1 mist aansluiting.

EMMEN - Het was duidelijk zondagmiddag, in Drachten een snelle wedstrijd spelen om op tijd terug te zijn in Emmen om Nederland - Mexico te kijken.

Maar hiervoor moest wel eerst Drachten Diamonds aan de kant worden gezet en dit bleek lastiger dan dat vooraf gedacht. De mannen uit Emmen hadden het moeilijk met de pitches van Frans Eilering, de werper van Drachten. Een groot gedeelte van de Emmenaren ging met drie slag weer terug de dugout in en de ballen die werden geslagen konden door de Diamonds eenvoudig worden verwerkt.

Bij Bedrocks begon Alex ten Hoor op de heuvel, gesteund door zijn catcher Kevin Vording. Er werd met veel variatie gegooid, maar Drachten stond aanvallend goed en zij wisten de ballen precies langs de verdediging van Emmen te slaan.

Korte stop Robbin Vording had hierin de zwaarste dag, waar hij ook stond, hij kwam iedere keer net een stukje handschoen te kort. In het verre veld wisten Arjan Koreman en Robin Knol het publiek nog te verblijden met 2 prachtige “diving catches”, maar de tussenstand was ondertussen opgelopen naar 11-2 en de Friezen hadden nog 1 punt nodig om de wedstrijd in de 7e inning vroegtijdig te beëindigen. Fernando Acevedo had intussen het werpen overgenomen en wist te voorkomen dat Drachten dat ene punt nog scoorde door drie slagmensen met drie slag weer terug de dug-out in te sturen. Dit gaf de Bedrocks weer wat hoop en ze starten de inhaalrace, Kevin Vording kwam door met een schitterend 2-honkslag en Harry Boonstra sloeg een mooie honkslag het verre veld in. Ook werd Emmen geholpen door een aantal Drachtster veldfouten en de achterstand was nu nog maar 3 punten. Helaas, het mocht allemaal niet meer baten, Alex ten Hoor maakte nog een mooie “diving catch” in het verre veld, maar de eindstand was daar, 11-8 voor Drachten. De Emmenaren gingen met een naar gevoel terug naar Drenthe. Het was immers een gemiste kans om op gelijke hoogte te blijven met koploper WHSC uit Winschoten.

Dames
Zondagmorgen wisten de Bedrocks dames in Leeuwarden met 10-6 te winnen van Northern Stars

Pupillen
Zaterdag streden de Bedrocks pupillen in Leeuwarden om het Noordelijke Beker Kampioenschap en eindigden daar op de 5e plaats.

Aspiranten.
De Emmer aspiranten wisten zich in Groningen met een dubbele overwinning op Caribe aan kop van hun competitie te nestelen. De mooiste klapper werd gemaakt door Melvin Pijpker die een prachtige homerun sloeg.

Zaterdag op de Meerdijk: Emmer Jeugd Olympiade
Zondag 10.00 Bedrocks 2- Northern Stars, 14.00 Bedrocks 1-Knights Leek


Frans Eilering


Alex ten Hoor


Robin Knol


Fernando Acevedo


Melvin Pijpker (midden na de homerun)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda