Slecht weekend Bedrocks

EMMEN - Zondag 6 juli 2014, een dag na de sidderende kwartfinale in Salvador van het Nederlands elftal, speelden heren 1 en 2 van de Bedrocks beiden een thuiswedstrijd op de Meerdijk. Ook in deze beide wedstrijden zat de spanning er goed in, al had dat zeker niet gehoeven.

Heren 2 begon om 10:00 uur tegen Northern Stars uit Leeuwarden, daar waar de Emmenaren de uitwedstrijd met 7 man hadden gewonnen, bleek de veerkracht van de Friezen deze keer tegen 9 Bedrockers beter.

Onder meer door een prachtige 3-honkslag van Robin Paulussen Emmen kwam voor met 10-5 en dachten dat de overwinning al binnen was, maar de Stars kwamen goed terug tot een 10-10.

In de laatste inning kwam het winnende punt Scotty van de Berg nog tot het derde honk, maar geen van de Emmenaren wist dit punt te verzilveren, eindstand 10-10.

Heren 1 speelde om 14:00 uur tegen Knights uit Leek, een tegenstander met veel slagkracht, maar aangezien Emmen de laatste wedstrijden een goede verdediging had staan moest dat geen probleem zijn. Het bleek helaas anders te lopen, al vroeg in de wedstrijd kwam Leek, mede door een paar veldfouten van Emmen op een 2-4 voorsprong.

Bedrocks ging hier, dankzij Robbin Vording en............................


........... Harry Boonstra die beiden 3 honkslagen noteerden, weer overheen naar 7-4. Maar Knights zou Knights niet zijn als zij weer terugkwamen naar 7-7 in de 5e inning.


Tot en met de 8e inning ging het gelijk op en was de tussenstand dan ook 10-10, maar met Arjan Koreman aan slag, kwam daar de voorsprong weer terug, met een verre bal in het linksveld bracht hij Bartjan van der Toom over de thuisplaat en Emmen hoefde het alleen nog maar dicht te houden en dan was er de overwinning. Helaas, daar waar het veld de afgelopen weken zeer stabiel was kwamen nu door 2 foutjes het 11e, 12e en 13e punt voor Leek binnen. Bedrocks wist nog 1 punt te behalen, maar het mocht niet meer baten en de Knights namen de winst mee terug naar Leek. Eindstand 12-13.

Junioren

Zaterdag namen de Junioren het op tegen Caribe in Groningen. Tussen de regen door kon de wedstrijd gewoon gespeeld worden. De Bedrockers begonnen sterk aan slag en profiteerden optimaal van enkele fouten van de tegenpartij. Een voorsprong van 6-0 en later 8-3 werd behaald door o.a. goede honkslagen van Marijn Krol, Max Kamp en Tim Korstanje. Ook was er een mooie 3-honkslag van Julian Berns. Werper Scott Schulting, die de Groningers de eerste 2 innings van slaan afhield, kreeg het in de inningen daarna moeilijk en moest een aantal honkslagen opgeven.

Mede door enkele dure fouten van de Emmenaren kwam de thuisclub op een voorsprong: 8-9. De laatste inning werd de beslissende. Hierin werd in eerste instantie de stand rechtgezet, maar in de gelijkmakende slagbeurt wist de thuisclub het winnende punt binnen te halen. Eindstand 9-10, een behoorlijke domper voor de Emmer junioren die bij een overwinning een belangrijke stap hadden kunnen zetten naar het kampioenschap.

Emmer Jeugd Olympiade

Zaterdag deed Bedrocks mee aan de Emmer Jeugd Olympiade.Bij de opening werden korte demonstraties door de verenigingen gegeven, waarna de olympische vlam door wethouder Bouke Arends aan de aanwezige verenigingen werd over gegeven. Na het ontsteken van de grote olympische vlam gingen de verschillende groepen kinderen langs bij de aanwezige verenigingen, veelal op het eigen terrein.


Bij Bedrocks kregen verschillende groepen een uitgebreide clinic voor geschoteld door 5 vrijwilligers. Naast uitleg en oefeningen over gooien, vangen, fielden en slaan, konden de kinderen ook nog een heus wedstrijdje spelen.

Programma Meerdijk:
Donderdag 19.00 Junioren – Knights
Zondag 11.00 Dames-Caribe, 14.00 Heren 1 - WHSC

Foto’s Bert Springer en Joyce van der Kruijf (Emmer Jeugd Olympiade)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda