Uniek prestatie Junioren Bedrocks

EMMEN - De Emmer Junioren ontvingen zaterdag de Pioneers uit Assen. Vanaf het begin verliep de wedstrijd voor de Emmer honkballers erg stroef en kon Assen gemakkelijk het ene na de andere punt binnenlopen. Met maar één honkslag kwam Pioneers in de eerste inning tot een voorsprong van 0-7 en daaruit bleek dat er veel fouten werden gemaakt in de Bedrocks verdediging.

Pas in de tweede inning werden de jongens uit Emmen warm en werd er wat geslagen. Tot aan de laatste inning bleef het echter spannend met een tussenstand van 8-8. Maar hier kwam plotseling verandering in op het moment dat Luc van Brero zijn plaats innam in de batters box.

Met een daverende klap richting het links veld deed hij zijn teamgenoten ontwaken die in euforie van de bank af sprongen, want de geweldige slag van Luc liet de bal net zo lang zweven tot hij over het hek verdween.

Aangezien de afstanden van de thuisplaat tot het hek op het Bedrocks honkbalveld meer dan 100 meter zijn, is dit een unieke prestatie die zeer zelden door een senior speler wordt gehaald en door een junior nog nimmer in de clubgeschiedenis.

Deze geweldige prestatie van de 15 jarige Luc van Brero zorgde voor inspiratie van de teamgenoten die vervolgens de ene na de andere honkslag sloegen wat de eindstand tot een spectaculaire 23-8 bracht.

Een memorabele wedstrijd voor de Bedrocks Junioren en uiteraard voor Luc die zijn geslagen homerun bal als souvenir mee naar huis mocht nemen.

Aspiranten

De Emmer aspiranten speelden twee wedstrijden. In de eerste wedstrijd tegen Pioneers startte catcher Devon Noya als pitcher......................,

gevolgd door Jeroen Koopman met

.................. Devey Paulussen(foto) als catcher.

1e slagman Melvin Pijpker sloeg de bal zover weg dat hij gelijk een homerun kon lopen. Ook de andere Bedrocks spelers wisten de bal goed te raken , wat resulteerde in een 17-1 eindstand.

De 2e wedstrijd tegen Blue Devils uit Meppel wisten de Bedrockers in 5 inningen met 9-1 te winnen. Daarmee verstevigden de Emmer aspiranten met 12 gewonnen uit 12 wedstrijden hun koppositie.

Pupillen
De eerste wedstrijd na de zomerstop moest er worden aangetreden tegen nieuwkomer in de competitie WHSC uit Winschoten. In de eerste helft van de wedstrijd namen de gasten een kleine voorsprong, maar wisten de Bedrocks pupillen toch bij te blijven en de score niet te ver uit te laten lopen door goed slagwerk van Alex Uiterwijk Winkel en debuterende catcher Ivar Czudar .

Een prachtige verre tik van Dainyel Rooi die vervolgens zijn 2 teamgenoten binnensloeg wat gelijk de voorsprong betekende voor de Emmenaren. In de volgende 2 inningen werd door beide teams niet gescoord maar in de laatste gelijkmakende slagbeurt voor Emmen was het Jasper Koopman die eerst een schitterende 2 honkslag aantikte en vervolgens werd binnengeslagen door wederom Ivar Czudar welke zelf nog wist te scoren door goed honklopen. Eindstand 7-2 in het voordeel van de honkballers uit Emmen.

Dames
Op deze eerste wedstrijd na de zomerstop werd op vrijdagavond 29 tegen het Groningse Caribe 2 gespeeld. Op de Meerdijk waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd en het ging gelijk op in de eerste inning bleef het 1-1. Ook in de 2e inning wist Caribe niet tot scoren te komen, daar waar de Emmer Bedrocksters wel de punten wisten aan te tikken, door prachtig aanvallend slagwerk van short stop Sandi Seijkens(foto onder) en 3e honkvrouw Saskia Schuitert.

Stand 6-1 in het voordeel van de Emmer dames. In de laatste inning wisten de dames uit Groningen toch nog 2 punten binnen te slepen en moesten de dames van de Bedrocks de dug out weer opzoeken zonder de score verder uit te breiden. Eindstand 6-3 in het voordeel van de dames uit Emmen.

Op zondag togen de dames van de Bedrocks naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen de Blue Hawks aldaar. Het afgekeurde veld was zompig en nat maar beide teams besloten toch te spelen. De dames van Zwolle namen een nipte voorsprong in de 1e inning, en breidden deze voorsprong uit naar 3-1 in de 3e inning. De dames van de Bedrocks konden aanvallend niet veel doen, want de geslagen ballen werden goed verwerkt door de verdediging van Zwolle.

De Zwolse pitcher kon echter de slagzone niet meer vasthouden en na een aantal keren 4 wijd gegooid te hebben werden er 4 punten gemaakt voor de Bedrocksters wat de stand inmiddels op 3-5 bracht voor de gasten uit Emmen. De Emmer verdediging wist het veld dicht te houden in de laatste gelijkmakende slagbeurt van de Blue Hawks en de winst ging mee naar Emmen.

Heren 2

Het tweede team kreeg zondag het 2e van WHSC uit Winschoten op bezoek. De wedstrijd met o.m. Pitcher Scotty van den Berg(foto) op de heuvel, kenmerkte zich door sportiviteit, respect, plezier en joligheid. Het aantal fouten en maar ook het aantal punten werden bijna evenredig gedeeld maar met de eindstand 10-9 trekken de Emmer honkballers aan het langste eind. (foto's Wim Koopman en Bert Springer)

Programma
Donderdag om 19.30 ontvangen de Recreanten Blokes uit Veendam.
Zaterdag om 10.00 Pupillen – Pioneers 2, 11.00 Aspiranten- Knights
Zondag 11.00 Dames – Blokes , 14.00 Bedrocks 1 - Drachten

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda