Emmer honkbal aspiranten kampioen.

EMMEN - De Bedrocks aspiranten, nummer 1 in de noordelijke competitie ontvingen afgelopen zaterdag nummer 2, Knights uit Leek. Bedrocks ging met Melvin Pijpker op de heuvel en goed verdedigend veld prima van start.


In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Emmenaren 3 keer te scoren, mede door den 3-honkslag van de zelfde Pijpker, stand 3-0 t/m eind 2e inning. In de 3e inning kwam Dave Moorman met een fraaie stootslag op het 1e honk en nadat hij honk 2 en 3 wist te stelen werd hij binnen geslagen door een honkslag van Jorben Rooi , 4-0.

De Knights wisten in de laatste inning 1 punt te scoren, maar in de gelijkmakende slagbeurt werd de 5-1 eindstand mede bepaald door een homerun van Daan v/d Wal.
Daarmee werd het team van de trainer-coaches Naida de Beuse en Mike Ward met nog twee wedstrijden te gaan ongeslagen kampioen.

Pupillen
De uitwedstrijd tegen de Pioneers uit Assen werd in Emmen gespeeld vanwege veldproblemen bij de Asser club, dus de pupillen van de Bedrocks uit Emmen konden voor eigen publiek spelen. Emmen begon dus aan slag en wist in de 2e inning 2 punten te scoren door een prachtige honkslag van Alex Uiterwijk Winkel, Ivar Czudar en Floris Gon, daar waar de Pioneers uit Assen al 4 punten hadden aangetikt.
|
In de volgende 3 inningen wisten de Pioneers niet tot scoren te komen en de Bedrocks konden nog een paar puntjes sprokkelen door een mooie honkslag van Stijn van der Knaap in de 4e inning, die teamgenoot Alex Uiterwijk Winkel over de plaat bracht, en Remco van Oenen in de 5e inning die zelf nog een punt wist te scoren door eerst een prachtige honkslag te slaan en vervolgens door goed honklopen zelf het gelijkmakende 4e punt maakte.

De Emmer verdediging moest het veld dicht zien te houden voor de laatste slagbeurt van de Pioneers. Dat leek ook nog te lukken doordat de eerste 2 slagmannen met 3 slag naar de kant gingen, maar daarna konden de Assenaren toch nog het winnende punt scoren, eindstand 5-4 in het voordeel van de Pioneers.

Dames
Met nog een paar competitiewedstrijden te gaan moesten de dames van de Bedrocks het zondag nogmaals opnemen tegen de nummer 2 in de competitie, Blokes uit Veendam Daar waar er bij het eerste treffen tussen beide teams nog fors verloren werd door de Bedrocksters, bleek het vandaag een close game.

De dames van Bedrocks hebben sinds de zomerstop te kampen met een fiks aantal geblesseerde basisspeelsters, en moeten dus met een gelegenheidsteam het seizoen uit zien te spelen.

In de eerste 2 inningen ging het gelijk op, de gasten uit Veendam scoorden 2 punten en de Emmer dames eveneens, dit op een mooie honkslag van eerste honkvrouw Bich Dinh en pitcher Irma Seijkens(foto boven).

In de 3e inning konden de Blokes flink wat honkslagen produceren wat resulteerde in een 2-10 voorsprong. De taak voor de Bedrocksters om te proberen de schade wat in te halen lukte nog redelijk, 4 punten wisten zij nog binnen te brengen, maar dat was helaas niet genoeg, eindstand 7-10.

Heren 1
Op de Meerdijk werd zondagmiddag de Noordelijke derby uit de 4e klasse gespeeld, de laatste keer hadden de Emmenaren deze verloren en waren er dus op gebrand om deze keer de winst in eigen zak te steken. Onder uitstekende leiding van scheidsrechter Mathijs Nijhof nam Bedrocks het thuis op tegen Drachten Diamonds. Beide teams traden niet op in hun sterkste opstelling en bij Drachten stonden zelfs twee dames hun mannetje.

Dit keer werd de eerste bal geworpen door batgirl Lisanne Mol, die zich als jongedame uitstekend weet staande te houden tussen de jongens bij de pupillen van de Bedrocks.


Voor Emmen begon Robbin Vording op de heuvel, gesteund door catcher Bart-Jan van der Toom. In de tweede inning wisten de Friezen 2 punten te scoren, nu was het aan Bedrocks om de knuppels ter hand te nemen.

Van der Toom kwam als eerste door met een verre driehonkslag, inspireerde hiermee eerste honkman Alex ten Hoor die op zijn beurt ook een driehonkslag voor zijn rekening nam en mede door nog een aantal honkslagen kwam de tussenstand op 6-2.

Bedrocks rolde hierna over Drachten heen en bouwde, mede door nog een ferme klap van v/d Toom die met een stuit tegen het hek belande, uit naar een 29-8 tussenstand. Het ging allemaal zo makkelijk dat de focus uit het eerste team van Emmen kroop, door veldfoutjes en ook door honkslagen van de Drachtsters werd het nog penibel, maar ondanks dat het verschil toch veel groter had moeten zijn was de einduitslag 29-17 zeer zeker verdiend. van der Toom en ten Hoor eindigden beiden de wedstrijd met een perfecte score van respectievelijk 6 uit 6 en 5 uit 5 keer op het honk.

Heren 2
Het tweede van Emmen, ontving morgens Caribe 3 uit Groningen. Er werd een zeer leuke en spannende pot op het veld gespeeld, die tot de laatste slagbeurt van Emmen spannend bleef.

De tussenstand op dat moment was 7-8 voor de Groningers, maar Emmen bleek over een zeer sterke veerkracht te beschikken en met o.a. een driehonkslag van Patrick Busscher(foto boven), die de wedstrijd eindigde met maar liefst 4 honkslagen werd de eindstand 14-8 voor de Bedrocks.

Programma Meerdijk:
Zaterdag a.s. om 14.00 kunnen de junioren kampioen worden als ze winnen van de nummer 2 Caribe.
Zondag om 10.00 uur Heren 2 - The Blokes.
Foto’s; Wim Koopman (aspiranten) en Bert Springer

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda