Honkbal thriller op de Meerdijk

EMMEN - Zondag vond op het veld van Bedrocks Emmen een bijzondere ontknoping plaats in 4e klasse a van de honkbal competitie. Koploper Rhinos Arnhem liet het vorige weekend in Hardenberg in een rechtstreeks duel tegen nummer 2, de plaatselijk Cubs de kans liggen om het kampioenschap binnen te halen.


De Arnhemse slagmannen waren niet opgewassen tegen de sterke Cubs pitcher en man van de wedstrijd Mac van Dijken. 


Het Cubs collectief stuurde Rhinos met een 6-1 nederlaag retour Arnhem. Het gevolg was dat Rhinos zondag in Emmen tegen hekkensluiter Caps uit Hoogeveen moest spelen om daarmee ogenschijnlijk simpel het kampioenschap binnen te halen.


De Caps die in oktober vorig jaar na lange jaren een herstart maakten beschikken nog niet over een eigen veld en konden in Emmen slechts een team van 8 in plaats van negen op de been brengen.


Desondanks knokten Caps met de van Pioneers Assen overgekomen Michiel Hessels op de heuvel zich naar een 12-12 gelijkspel tegen het eind van de reguliere twee uur durende wedstrijd.


Onder de uitstekende leiding van bondsscheidsrechter Efrem Silvania werd de laatste inning ingezet waarin de Caps maar liefst 13 runs wisten te maken tegen de Arnhemmers die ook in de gelijkmakende slagbeurt  van slag waren en slechts één man over de thuisplaat wisten te bergen.


De 3e winstpartij van de Caps (13-25) was daarmee tot verbazing van een  ieder een feit en de debutanten vierden dat alsof ze het kampioenschap hadden binnen gehaald.

Daarmee viel het  Arnhems reeds voorbereide kampioenschapsfeest in duigen en zullen de onverwachte kampioenen, de Cubs dit in Hardenberg alsnog moeten optuigen. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda