Junioren Bedrocks door oog van de naald.

EMMEN - In de honkbal juniorencompetitie stond afgelopen zaterdag de topper Bedrocks Emmen tegen de Blue Hawks uit Zwolle op het programma. Bij winst van koploper Bedrocks zouden zij zich kampioen van de 2e Klasse A mogen noemen. Bij verlies zouden ze afhankelijk zijn van het resultaat van de twee inhaalwedstrijden die de Zwollenaren op zondag moesten spelen. De Bedrocks gingen geconcentreerd van start en stonden na twee inningen met 3-0 voor. In de derde inning ging het echter mis. De Blue Hawks kwamen o.a. door een homerun met de honken vol op een 3-10 voorsprong.


In de laatste gelijkmakende slagbeurt voor de Bedrocks, bij een stand van 8-16, wisselde de Blue Hawks van pitcher. Deze duidelijk onervaren pitcher gooide regelmatig "4-wijd" en "wilde worpen" waardoor de Bedrocks langzaam dichterbij kropen. Bij de stand van 13-16 werd de derde nul gemaakt en maakte umpire Matthijs Nijhof, geassisteerd door veldscheidsrechter Robbin Vording, een einde aan de wedstrijd. Een fikse tegenvaller voor Emmer junioren die het kampioenschap aan hun neus voorbij zagen gaan.

In de loop van de zondagmiddag kwam er echter onverwacht goed nieuws vanuit Leek. De junioren van het Groningse Caribe hadden de Blue Hawks met 18-5 verslagen. Door dit resultaat blijven de Bedrocks, met nog één wedstrijd te spelen, bovenaan de ranglijst staan en krijgen ze aanstaande zaterdag een nieuwe kans om kampioen te worden.

Aaanstaande zaterdag 5 oktober spelen de Bedrocks junioren om 14:00 uur op de Meerdijk tegen de Knights uit Leek.
(door Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda