Junioren Bedrocks kampioen

EMMEN - De junioren van Bedrocks hebben zaterdag op de Meerdijk dan toch de honkbaltitel in de 2e Klasse A gepakt. Door het verlies van concurrent de Blue Hawks vorige week zondag in Groningen hadden de Bedrocks alles weer in eigen hand. Afgelopen zaterdag kwamen de Knights uit Leek op bezoek. De Knights, met maar één winstpartij dit seizoen, uitgerekend tegen de Bedrocks, werd met startend Catcher – pitcher koppel Nijhof en van den Berg met 23-4 het nakijken gegeven.


Bram Nijhof en Barney van der Berg


De Emmenaren sloegen maar liefst 19 honkslagen w.o.  een 3-honkslag  en twee 2-honkslagen van Harry Boonstra(foto), een 3- honkslag van Jeffrey Brandjes  en 2-honkslagen van Tim Korstanje en Marijn Mast.


Verder waren er weinig hoogtepunten in een treffen onder deskundige leiding van Scheidsrechter Matthijs Nijhof op de foto met Tim Korstanje)  die geen wedstrijd  te noemen was.


Na afloop was er champagne en werd de coach Marco Mast getrakteerd op een nat pak. De enige vraag die vooraf gesteld  wordt is of je mogelijk eerst je telefoon wil afgeven. Eén van de merkwaardige tradities uit de honkbalsport die mede coach Ed van den Berg wegen ziekte helaas bespaard bleef.


Bij aanvang van het seizoen werd er geen rekening gehouden met de titel. De eerste wedstrijd tegen de Knights ging, zoals gezegd, nog verloren maar gaande weg het seizoen raakte het jonge team steeds meer op elkaar ingespeeld en groeide het zelfvertrouwen.

Alleen de vier wedstrijden tegen de Blue Hawks uit Zwolle gingen nog verloren.  De andere 15 wedstrijden werden gewonnen mede doordat het team tot de laatste bal bleef knokken wat resulteerde in de titel. Bedrocks voorzitter Wim Boonstra sprak na afloop levende woorden en benadrukte dat een dergelijk resultaat niet neergezet kan worden zonder de inspanningen van vrijwilligers binnen de vereniging zoals ook beide genoemde coaches.

Aspiranten 1
Vooraf ontvingen de Emmer Aspiranten 1  in het voorlaatste speel weekend van en lang seizoen Almere 90. Op papier een wedstrijd die de Bedrocks mannen in de knip zouden moeten hebben. In bijna anderhalf uur werden 4 inningen gespeeld onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Kevin Vording met als resultaat 3-3.


Een curieus moment ontstond toen de Almere veldspelers in een poging Bedrocks honkloper Stefan Mol in te sluiten wel heel letterlijk namen zodat hij omgeven door 7 mannen geen kant meer op kon, zodat de umpire niet ander kon dan Mol het 2e honk te geven.


Aangezien de tijd nog net niet volgespeeld was werd er nog een nieuwe inning gestart met op de heuvel Ruben van Wieren als vervanger van starter Marijn Krol. Ruben begon prima en met het op 3-slag uitgooien van de 2e slagman leek er geen vuiltje aan de mooie blauwe lucht. Echter Almere kwam op stoom en produceerde veel honkslagen en punten zodat Bedrocks in de gelijkmakende slagbeurt een 3-11 achterstand moesten wegwerken. Ondanks een prachtige 3-honkslag van Julian Zoeteman werden er maar 4 runs gescoord en eindigde de partij in 7-11.

 
Aspirant Luc van Brero ontwijkt een wilde worp

Zaterdag  aanstaande worden de laatste 2 competitiewedstrijden van seizoen 2013 door de zelfde aspiranten thuis gespeeld om 11.00 en 13.00 uur tegen WSB uit Apeldoorn. (foto ‘s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda