Judoka,s presteren uitstekend tijdens Lente Toernooi.

BEILEN - In Beilen werd zaterdag het zogenaamde Lente toernooi gehouden. Deze keer in twee klassen en een opstaptoernooi voor startende wedstrijdjudoka,s.

Judovereniging Vos was op beide toernooien nadrukkelijk aanwezig met prima resultaten. Opmerkelijk was het resultaat van Lois Klein. Tijdens het NK, onlangs gehouden in Apeldoorn, kwam zij nogal ongelukkig uit met haar wedstrijden. Deze keer liet zij zien tot de top van Nederland te behoren door in twee ronden ook twee keer te winnen van de huidige kampioen in haar klasse en daarmee 1e. Laura Hidding is zich aan het voorbereiden voor het komende NK tot 18 jaar en werd in Beilen met grote overmacht 1e.

Deze eerste plaats behaalde ook Dimitri de Boer die met fraai uitgevoerde tiltechnieken al zijn wedstrijden op ippon besliste. Dave van Lier werd 1e bij de senioren tot 90 kg. Edgar de Gunst zag kans om bij de senioren tot 73 kg. op het podium te komen met een 3e plaats. Bij de jongere jeugd was Nick Langerijs weer goed bezig. Met zijn aanvalslust en technisch kunnen werd hij weer 1e. Broer Jay werd in de lichte klasse 2e.

Tom Akker en Alex Wacker wisten allebei in hun klasse 3e te worden. De beginnende wedstrijdjudoka,s wonnen in totaal 10 prijzen bij het opstaptoernooi van Beilen. Hannah Scheper, Crifaa Blauw en Finn Smalbil waren uitstekend bezig en behaalden een 1e plaats. Bastiaan de Vries een 2e en Maron de Vries,Lindsay Joldersma, Noah Schaart, Brandon Goeree, Lars Post en Joel Schaart behaalden allemaal een 3e plaats. Het coach en begeleiders team van Vos was uitermate tevreden over de inzet en geleverde prestaties.