28 Medailles voor Judo Instituut Noord op Lentetoernooi in Beilen.

BEILEN - Afgelopen zaterdag 19 maart werd het jaarlijkse lente toernooi georganiseerd door judovereniging Tachi uit Beilen. Tijdens dit toernooi, waar 550 judoka´s streden om het eremetaal werden er maar liefst 28 prijzen mee naar huis genomen.


Voor het eerst werd er dit jaar begonnen met een opstaptoernooi. Dit is voor jonge judoka’s die net beginnen met het wedstrijdjudo. In de lichtste klasse tot 22 kilogram liet Danique Meijer zien dat ze al veel gevoel heeft voor judo. Ze won al haar wedstrijden en behaalde een eerste plaats.

Ook de getalenteerde Loes Kruize liet prachtig judo zien en behaalde ook een verdiende eerste plaats. De sterk judoënde Nieke Reinders weet op jonge leeftijd al goed te variëren in het judo. Uiteindelijk werd ze zeer knap tweede in de gewichtsklasse tot 29 kilogram. Ook een tweede plaats was er voor Aaron Geertsema en Sem Prak. Lieke Ruzius werd knap derde.

Na de opstappers was het de beurt aan de judoka’s die al wat meer ervaring in het judo hebben. Bij de meisjes tot 63 kilogram. liet Eline Slomp zien dat ze in een goede vorm steekt. Al haar wedstrijden werden met technisch goed judo gewonnen. Hierdoor werd Eline overtuigend eerste. Ook een eerste prijs werd er gewonnen door Amanda Lich, Owen Wiehink, Silvan Bulthuis. Justin Schreiber, Jos ten Hoorn, Mees Klunder, Nick van der Laan.

Jesse Meijer die uitkomt in de gewichtsklasse tot 60 kilogram. laat duidelijk zien dat hij een stijgende lijn te pakken heeft. Eén wedstrijd werd door Jesse verloren waardoor hij een prima tweede plaats in ontvangst mocht nemen. Ook een tweede prijs werd er gewonnen door Celeste Ebbinge, Karsten Lich, Ruben Kugel, Melvin Struijk en Coen Waardenburg. In de klasse tot 50 kilogram was Bjorn Harders goed bezig.

In deze zwaar bezette klasse moest hij echter twee judoka´s voor zich laten waardoor hij uiteindelijk derde werd. Ook een derde prijs werd er gewonnen door Kelly Oetara, Sven Ruzius, Thijmen Brust, Luc ten Hoorn en Wout ten Hoorn.
International Masters Bremen

De judoka’s Jan Willen Loer en Jurrien Kugel moesten zaterdag aantreden op het International Masters in Bremen, met deelnemers uit 23 verschillende landen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Beide getalenteerde judoka’s, beide nog 14 jaar hebben het daar goed gedaan maar kwamen net te kort voor een podium plaats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda