Judo

Judoka’s plaatsen zich voor deelname aan het NK.

KOLLUM - In Kollum werden de noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar gehouden. De dames van judovereniging Vos kwamen met knappe resultaten op het podium. Lois Klein werd kampioen in de lichtste klasse. Eigenlijk was zij al automatisch gekwalificeerd voor het NK omdat zij vorig jaar Nederlands kampioen was geworden.

Floor Maats wint Noord Oost toernooi.

SLAGHAREN - Zaterdag werd in Slagharen het Noord Oost judo toernooi gehouden. In de klasse tot 48 kg. is Floor Maats uit Emmen 1e geworden. Zij won al haar wedstrijden met ippon. Ook de finale van Nohado Riadi uit Enschede werd met ippon beslist door houdgreep.

Knappe judo resultaten in Almere.

ALMERE - De dames junioren en jongens tot 15 jaar van judoclub Vos presteerden bovengemiddeld goed tijdens het Top Judotoernooi in Almere. Annabel Weber(foto onder) kwam uit in de klasse tot 57 kg. en daar was zij zeer goed bezig. Zij won vijf wedstrijden met ippon en scoorde daarmee een 1e plaats.

Judoka Lois Klein wint in Den Haag.

DEN HAAG - De dames judokaâ??s van Vos waren goed bezig op het internationaal residentietoernooi â??IRT- in DenHaag. Voor de leeftijdsklasse tot 18 jaar was dit tevens een meetmoment voor deelname aan Europese toptoernooien.

Judoka Lois Klein begint seizoen goed.

KALZIENAVEEN - Lois Klein heeft in haar klasse het Internationaal Veendam toernooi gewonnen. De judoka van Vos kwam niet in de problemen en won al haar wedstrijden. De finale werd met een fraai ippon gewonnen van Fleur Sinnema uit Beverwijk. Floor Maats werd 2e. Zij begon heel goed en won een aantal wedstrijden. De finale werd nipt verloren van Linda Agterberg uit Alkmaar. Annabel Weber werd eveneens 2e. Zij kwam met knap judo in de finale die zij verloor van Vera Raspe uit Veendam.